6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Tekel işçilerine destek

Tek Gıda İş Sendikası Bandırma Şubesi Başkanı Zeki Aydoğan, AKP Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez'in, TEKEL Bandırma Yaprak Tütün İşletme Fabrikası'nın kapatma kararına karşı ne pahasına olursa olsun TEKEL işçilerine destek sözü verdiğini açıkladı.

TEKEL işçilerinin bağlı olduğu Tek Gıda İş Sendikası Başkanı Zeki Aydoğan, TEKEL Bandırma Yaprak Tütün İşletme Fabrikası'nın kapatılma kararına karşı mücadelelerinde Milletvekili Turhan Çömez'den büyük destek gördüklerini belirterek, Çömez'in kapatma kararına karşı Ankara'da gerekli girişimleri yapma sözü verdiğini söyledi.

Milletvekili Çömez'in kararlı tutumunun kendilerini umutlandırdığını ifade eden Aydoğan, "Sayın Çömez, her ne pahasına olursa olsun TEKEL işçilerinin ve Bandırmalılar'ın yanında olduğunu ve Ankara'da gerekli girişimleri yapacağını en kısa zamanda işyerimizi ziyaret edeceğini belirtti. Yine Balıkesir CHP Milletvekilimiz Sedat Pekel de, Turhan Çömez ile birlikte Ankara'da her türlü girişimi yapacağı sözünü verdi" dedi.

Başkan Aydoğan, Bandırma Yaprak Tütün İşletme Fabrikası'nın da dahil olduğu Türkiye genelindeki 18 fabrikayı kapatma kararı alan TEKEL Genel Müdürlüğü ve Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na karşı TEKEL işçilerinin ülke genelinde eylemler yapacağını ve 16 bin üyesi bulunan Tek Gıda İş Sendikası'nın Ankara'da eylem yapacağını da açıkladı.

1890 yılında Fransızlar tarafından kurulan ve işletilen Bandırma TEKEL İşletme Müdürlüğü'nün, 1925 yılında Türkiye Cumhuriyeti tarafından devir alınarak işletilmeye başlandığını hatırlatan Aydoğan, "Bandırma işletmemiz 2004 yılında 45 köyde bin 895 ekiciden 761 bin kilo tütün satın almış ve üreticiye 4.5 milyon YTL ödeme yapmıştır. İşletmemizde 81 bayan, 120 erkek, 14 memur toplam 215 personel istihdam edilmektedir. Kapatma kararıyla birlikte yüzlerce kişi mağdur olacak, işsiz kalacaktır" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2006 Pazartesi 17:59:49
Güncelleme :17 Ocak 2006 Salı 15:46:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?