7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Üniversitesi'de kuş grbi endişesi

Balıkesir Üniversitesi'nin (BAÜ) bahçesinde bulunan ölü kuşlar, korkuya yol açtı.

BAÜ Necatibey Eğitim Fakültesi (NEF) bahçesindeki ağaçlık alanda fark edilen ölü kumru korkuttu. Üniversitede çalışan görevliler, kumrunun yürürken birden yere yığılıp öldüğünü iddia etti.

Bunun üzerine Tarım İl Müdürlüğü'nü arayan üniversitenin güvenlik amiri, burasının yönlendirmesiyle Sağlık Müdürlüğü'nü aradı. Sağlık Müdürlüğü'nce zabıtaya yönlendirilen üniversite yetkilileri, son olarak zabıtayı arayıp durumu bildirdi.

Zabıta Müdürlüğü'nün durumu temizlik işlerine bildirmesi üzerine olay yerine çöp kamyonu gönderildi. Ölü kuşu süpürge ve kovayla almak isteyen çöpçüler, olayın bir gazeteci tarafından takip edildiğini fark edince durumu merkeze bildirip kuşu çöp kamyonuna almaktan vazgeçti.

Ayrılan çöp kamyonunun yerine belediyeye ait tıbbi atık aracı intikal etti. Tam donanımlı özel giysileriyle ölü kuşu alan ekipler, üniversite bahçesinde yapılan aramada bulunan bir başka ölü kuşu da aynı titizlikle aldı. Fakülte bahçesindeki ölü kuşların alınmasını ise öğrenciler merakla izledi.

Bu arada ekipler, şehir merkezindeki Atatürk Parkı'nda da bir ölü kuş buldu. 2 kumru ve 2 sığırcık kuşu döküm sahasına götürülürken, Tarım İl Müdürlüğü ekiplerinin bu kuşlardan aldıkları kan örneklerini incelenmek üzere laboratuvara gönderdiği öğrenildi.

Üniversite görevlileri, geçen perşembe günü de aynı şekilde bir kumrunun daha öldüğünü, birkaç günden beri göçmen sığırcıkların kuş gribi virüsü bırakmış olabileceğinden şüphelendiklerini ifade etti.

.
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2006 Çarşamba 21:41:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?