6
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

Balıkesir'de 'iddaa' söylentisi

Pazar günü deplasmanda Kütahyaspor'la oynadığı maçı 1-0 kaybeden Balıkesirspor'un iki futbolcusu (Erman Balmuk ve Mustafa Menek) karşılaşma öncesi bir “iddaa“ bayisinin önünde görüntülenip, fotoğrafları rakip takımın internet sitesinde yayınlandı. Futbolculardan Mustafa'nın bitime 2 dakika kala yaptığı hatadan gelen golle takımının 1-0 kaybetmesi kafalara bir sürü soru işareti getirdi.

ÖNCE YAYINLANDI SONRA ÇIKARTILDI

Mustafa Menek ve Salih Özüduruk'un karşılaşmadan önce Balıkesirspor eşofmanlarıyla karşılaşmadan önce iddaa bayiinde çekilen fotoğrafları, Kütahyasporlu taraftarların sitesi olan www.since1966.net'te bir süre yayınlandı, daha sonra da kaldırıldı.

SÖYLENTİ ARTTI

Salih Özüduruk, karşılaşmada yedek kalırken oyunun 78'inci dakikasında Hakan'ın yerine oyuna giren Mustafa'nın 88'inci dakikada Turgay'ın attığı golde büyük hatasının bulunması ise Balıkesir'de taraftarlar arasındaki söylentileri arttırdı.

BAŞKAN:”FOTOĞRAFLARI BEN DE GÖRDÜM”

Kütahyasporlu taraftarların internet sitesinde yayınlanan fotoğrafları, kendisinin de gördüğünü söyleyen Balıkesirspor Kulübü Başkanı Emin Ermişler, 2 futbolcunun ifadelerinin alınacağını, gerekirse ceza da verileceğini açıkladı.

”MAÇLARI İNCELİYORDUK”

Balıkesirsporlu Mustafa ve Salih'in olay konusunda kendileriyle konuşan Balıkesirsporlu yöneticilere, “iddaa“ bültenindeki maçları incelediklerini, ancak kesinlikle bahis oynamadıklarını söylediği öğrenildi. Balıkesirspor yönetim kurulunun yapacağı toplantıda “iddaa“ konusunu ele alacağı kaydedildi.

'88. DAKİKADA YEDİĞİMİZ GOLLERLE 8 PUAN KAYBETTİK'


Üçüncü Futbol Ligi 3. Grup'ta mücadele eden Balıkesirspor'un başkanı Emin Ermişler, sezon başından beri 88. dakikada yedikleri goller yüzünden 8 puan kaybettiklerini söyledi. Kütahyaspor karşısında maçın başından sonuna dek üstün oynadıklarını, ancak Umut, Özgür ve Yunus ile yakaladıkları net gollük pozisyonları değerlendiremediklerini dile getiren Ermişler, “Biraz dikkatli olsaydık rakibimizi tarihi bir farkla yenebilirdik. Farklı galip gelmeyi beklerken 88. dakikada filemize gelen golle sahadan puansız ayrıldık. Sezon başından beri 88. dakikada yediğimiz gollerle 8 puan kaybettik” dedi.

GENEL SEKRETER: OYNAMADILAR

Balıkesirspor Genel Sekreteri Avukat Hasan Töner konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada “Takımımız yemekten sonra dışarı gezmeye çıkmış. Bazı futbolcularımız Kütahyaspor-Balıkesirspor maçının iddaa'da yer alıp almadığını merak etmiş. Arkadaşları dışarıda beklerken içeri girip, iddaa'da maçın yer alıp almadığına bakmışlar. Kütahyasporlu taraftarlar, olayı saptırıp futbolcularımızı iddaa oynar, gibi göstermişler. Futbolcularımızın iddaa, oynadığına inanmıyoruz” dedi.

KÜTAHYASPOR BAŞKANI KILIÇ: SON DERECE YANLIŞ


Kütahyaspor Kulubü Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Kılıç, Balıkesirsporlu iki oyuncunun maç öncesi “İddaa” bayiinde görünmelerinin son derece yanlış olduğunu söyledi. Kılıç, Balıkesirsporlu oyuncuların “İddaa” oynayıp oynamadıkları konusunda kesin bilgiye sahip olmadığını ifade ederek, "Yaşanan olay son derece yanlış ve vahimdir. Hele hele oynayacakları maçın İddaa listesinde olmasına rağmen maç öncesi 'İddaa' bayiinde iki futbolcunun görünmesi her türlü ihtimale ve yanlış anlaşılmaya yol açabilir. Bu duruma Balıkesirspor yöneticilerinin duyarsız kalmayacağını sanıyorum” dedi.



AA/DHA
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2006 Salı 17:50:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?