18
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

10 okula daha ihtiyaç var

Balıkesir'in Bandırma İlçesi'ndeki öğrencilerin daha iyi ortamda eğitim öğretim yapabilmesi için, 4 lise ile 6 ilköğretim okuluna ihtiyaç olduğu bildirildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Demirhan, Bandırma nüfusunun her geçen yıl artmasıyla öğrenci sayısının da çoğaldığını, yeni okullar yapılması gerektiğini belirterek, "Bandırma, Güney Marmara'nın en gelişmiş bir ilçesi.

İlçemizde 25 bin 360 öğrenci toplam 12 lise ve 43 ilköğretim okulunda eğitim ve öğretim görüyor. Bu okullarda bin 265 öğretmenimiz var. 2005-2006 eğitim yılında 43 ilköğretim okulunda 16 bin adet ders kitabı bakanlıkça bedava dağıtıldı.

Şehrimizdeki 17 ayrı mahalledeki lise ve ilköğretim okullarının bir kısmını yıllardır Bandırmalı hayırsever iş adamlarımızdan Recep Gencer, Süleyman Şeker, Ali Fahri İşeri, Ahmet Obalı, Kemal Pireci, Burhan Timur Odaman yaptırdı.

Son yıllarda nüfus çoğaldı, öğrenci sayısı arttı. Öğrencilerimizin daha iyi ortamda eğitim yapması için yeni okullara ihtiyaç var. Hayırsever iş adamlarımızı Milli Eğitim olarak okul yapmaya davet ediyoruz" dedi.

Demirhan, okulların çevre yollarını düzenleyen ve ağaçlandıran Bandırma Belediye Başkanı Cemal Öztaylan ve Başkan Yardımcısı Nuri Taşçı'yı ziyaret edip teşekkür etti.

Öztaylan, tüm okulların çevre yollarının yenilendiğini, birçok okul çevresinin ağaçlandırılıp güzel bir hale getirildiğini dile getirdi.

.
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2005 Pazar 12:20:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?