16
Haziran
2024
Pazar
EĞİTİM

Üniversiteye hazırlanan öğrencilere seminer

Balıkesir'in Bandırma İlçesi'nde üniversite sınavlarına girecek öğrenciler ve ailelerine seminer veriliyor.

Fen Bilimleri Merkezi tarafından Barış Manço Kültür Merkezi'nde iki gündür gerçekleştirilen seminerlerde konuşan Selçuk Üniversitesi'nden Doç. Dr. Hasan Yılmaz, üniversiteye girebilmek için öncelikle buna inanmanın ve istemenin şart olduğunu ifade etti.

Yılmaz, açıklamasında, "İnsanlar kazanma düşüncesi içinde oldukları zaman vücut hücreleri de ona aktif hale gelir. Öncelikle kazanmayı istemek ve bu hedefe doğru olarak ulaşmak için programlı bir şekilde çalışmak gerekir. Çocukların başarısında ailelerin rolü çok büyüktür.

Dört üniversitede 25 öğretim görevlisi tarafından, 3500 öğrenci üzerinde yapılan araştırmaya göre, üniversiteyi kazanan öğrencilerin yüzde 86'sı normal zeka seviyesindeyken, yüzde 11.5'i normalin üstünde, yüzde 2.5'i ise normalin altında zeka seviyesine sahip öğrencilerdir" dedi.

Konuşmasında ailelere de seslenen Yılmaz, "Özellikle ergenlik dönemlerinde çocuklar annelerinden daha fazla anlayışlı olmalarını beklerler. Anne ve babanın her sözü çocuklar sanki aldırmıyor gibi görünseler de çocuk üzerinde iz bırakmaktadır. Bazen insanlar kızıp bağırırlar, bu insan olmanın özelliğidir. Ancak eğer anne babaysanız öfkenizi saklamayı, kontrol etmeyi öğrenmelisiniz.

Bu durumlarda çocuklara söyleyeceğiniz ilk sözünüz kırıcı, ilk davranışınız yaralayıcıdır. Eğer 10 saniye sakin olmayı başarabilirseniz, 15 saniye sonra çocuğunuzla aranızdaki eski sevgi bağı yeniden oluşur" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2005 Cumartesi 01:43:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?