1
Haziran
2024
Cumartesi
SİYASET

Balkanlı'dan teşekkür ziyareti

Cumhuriyet Halk Partisi,  Balıkesir İl Yönetimi, ilçe teşkilatlarını ziyaret ediyor.
Parti genel merkezi tarafından görevden alınan yönetimler arasından bulunan ve geçtiğimiz günlerde yapılan Genel Kurul ile yeniden başkanlığa seçilen Münir Balkanlı ve yönetim, ilçe teşkilatlarına teşekkür ziyaretlerine başladı. Edremit ilçe teşkilatını ziyaret eden Münir Balkanlı, kendisi gibi aynı kaderi paylaşan CHP İlçe Başkanı Ahmet Özkoca'yı ziyaret etti.

İlçe yönetimi ile görüşen Balkanlı, önümüzdeki günlerde yapılacak olan Parti Genel Merkez Kongresi için fikir alışverişinde bulundu. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal 'a muhalif oldukları gerekçesiyle görevden alınan Balkanlı ve Özkoca, kongrede ortak karar için hazırlandıklarını belirtirlerken, parti içi birlik ve beraberlik çağrısında da bulundu. Edremit Belediyesi CHP Meclis üyeleri ile Güre Belediye Başkanı Kamil Saka'nın da bulunduğu ziyarette parti içinde yaşanan haksız uygulamaların bitirilmesi, parti içi bütünlüğü sağlanarak genel seçimde iktidar için çalışmaya başlanılması gerektiği vurgulandı.

Balkanlı, 2006 yılı içerisinde genel seçimlerin kaçınılmaz olduğunu kaydederek, partinin seçimlere hızlı şekilde hazırlanması gerektiğini söyledi. Teşkilat yönetimlerin seçimlerinin demokratik ortamda yapılarak tabanın kararı ile sonuçlandığı ifade eden Balkanlı, "Başkanlık yarışı artık sona erdi. Parti içinde muhalefetlik son bulunmalı. CHP'nin hak ettiği değeri almalı ve kişisel tartışmalarla yıpratılmamalıdır. Bu ülkenin CHP'ye ve Atatürk'ün belirlediği 6 ok ilkelerine ihtiyacı var. Şu an ülke gizli bir kaosa sürüklenmekte. CHP'nin yıpratılması ve güçsüzleşmesi demek demokrasinin, cumhuriyetin de yıpratılması ve güçsüzleşmesi anlamına gelir. Herkesin CHP'ye sahip çıkması gerek. Küskünlüklerin olmaması, bölünmemelerin yaşanılmaması gerek" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2005 Pazar 15:10:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?