6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü

Genel Bilgiler

Sosyal Bilimler Enstitüsü web sitesine hoşgeldiniz. Sosyal Bilimler Enstitüsü, lisans kademesi öğretimine dayalı Yüksek Lisans ve Doktora öğretimini gerçekleştirmek amacıyla 2547 sayılı Yüksek Öğretim Kurulu (Y.Ö.K.)'nun 19. maddesi gereğince 1982 yılında Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü'ne bağlı olarak kurulmuştur. 1982-1983 eğitim-öğretim yılında kuruluşunu tamamlayan Enstitü, eski öğrencilerinin intibaklarını yapmanın yanısıra, yeni bilim dallarında Yüksek Lisans ve Doktora programları açarak faaliyetine başlamıştır.

Enstitünün amacı, üst düzeyde bilimsel çalışma yapmak, bilgi ve teknolojiyi üretmek, ulusal gelişmemize ve kalkınmamıza destek olmak ve çeşitli bilimsel kuruluşlarda, işletmelerde ve kurumlarda görev alan veya almayı planlayan Üniversite mezunlarını Yüksek Lisans ve Doktora düzeyinde yetiştirmektir.

Enstitüde müdür, müdür yardımcıları ve enstitü anabilim dalı başkanlarının oluşturduğu Enstitü Kurulu ile enstitü müdür, müdür yardımcıları ve 3 öğretim üyesinden oluşan Enstitü Yönetim Kurulu görev yapmaktadır.

Enstitümüzde; İktisadi İdari Bilimler Fakültesinde 7 anabilim dalı, İlahiyat Fakültesinde 4 anabilim dalı, Eğitim Fakültesinde 5 anabilim dalı, Fen-Edebiyat Fakültesinde 7 anabilim dalı, Hukuk Fakultesinde 1 olmak üzere 24 anabilim dalı ve konservatuvar-müzik anasanat dalı bulunmaktadır.

 

İlgili Kişi :
Adres1 :Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Görükle Kampüsü
Adres2 :Bursa
Posta Kodu :16059
Telefon :0.224.2942425
Faks :0.224.29 42434
Elektronik Posta
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.