4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

"Biz Bursa'yız, biz kazanacağız"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sena Kaleli, artık değişmeyenin kaybedip, değişenin kazanacağını belirterek, partisinin de artık değişeceğini ve değişmek zorunda olduğunu vurguladı.

Seçim çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sena Kaleli, Yıldırım ilçesindeki Arabayatağı ve Çınarönü mahallelerini ziyaret etti. CHP Yıldırım Belediye Başkan Adayı Bahattin Akkuş'un da katıldığı ziyarette kıraathanelere uğrayan Kaleli, vatandaşlarla tek tek tokalaştı. Lağım borusu patlayarak sokakları sular altında kalan bir bir vatandaşı da evinde ziyaret eden Kaleli, mahalle halkının sıkıntılarını dinledi.

Daha sonra Arabayatağı Spor Kulübü'nun lokaline uğrayan Kaleli, gençlerin yaptığı tezahuratlarla karşılandı. Vatandaşlara seslenen Yıldırım Belediye Başkan Adayı Behattin Akkuş, Arabayatağı'nın köy statüsünde olduğu dönemde meralarının olduğunu, mahalleye dönüştürüldüğü zaman ise beledeyinin tasarrufunda kullanıldığını ifade etti. Ogünden bu yana Arabayatağı'nda farklı bir gelişmenin de olmadığını kaydeden Akkuş, şehirciliğe yakışan bir gelişmenin yaşanmadığını vurguladı.

Daha sonra konuşan Kaleli, Arabayatağı Spor Kulübü'ne ilk deplasman maçında otobüs desteği vereceğini açıkladı. Gençlerin 'Büyük başkan' tezahuratları arasında konuşmasını sürdüren Kaleli, 'proje yapacağız' diye ortaya çıkanların en az 600-700 binayı yıkmak zorunda kaldığını anlattı. Bunu yaparken mahalle halkının rızasının alınmadığını kaydeden Kaleli, "'Şunu, bunu yapacağız' diyorlar. Ama yapamıyorsunuz. Niye tabakhaneleri yıktınız, yapamıyorsunuz? Niye Doğanbey'de bir sürü ev yıktınız, 85 kişi intihar etti, yapamadınız? Halka rağmen yapmak istediniz. Olmadı. İşte diyoruz ki biz sizlerin huzursuzluğundan, eşitsiz davranılmasından, söz sahibi olamamanızdan ötürü rahat uyuyamadık. Belediye başkanlığına aday olduk" dedi.

"CHP'DE DEĞİŞECEK, O DA DEĞİŞMEK ZORUNDA"

Herkesin artık dönüşmek, değişmek zorunda olduğunu vurgulayan Kaleli, insanların üstündeki ölü toprağı atması gerektiğini ifade etti. Artık toplumun her kesiminin harekete geçmesini isteyen Kaleli, "Biz halkız ve Bursa'yız. İstediğimizi yapabiliriz. Bursa'yı yeniden şekillendirebiliriz. Yeter ki gücümüzü kanıtlayacak cesaretimiz olsun. Hepinizden oy bekliyoruz. Artık yerel iktidar yerel belediyecilikle haklarınızı teslim edecek. En kısa zamanda da erken genel seçim gelecek. CHP halkın partisi olduğunu herkese anlatacak. O da değişecek, o da değişmek zorundadır. Değişmeyen kaybeder, değişen kazanır. Biz Bursa'yız, biz kazanacağız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından kulüp yönetimi tarafından başkan adayları Kaleli ve Akkuş'a 16 numaralı forma hediye edildi. İsimlerinin yazdığı formaları giyen başkan adayları, vatandaşlardan büyük alkış aldı. Mahalleli gençler, ziyaret sonunda 'Sena Kaleli' yazılı atkıları açıp, meşale yakarak Kaleli'yi uğurladı.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2009 Salı 13:47:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?