2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

"Çengel Operasyonu" yapıldı

Bursa'da binlerce YTL vergi borcu olan araçların fenni muayenelerini usulsüz olarak yaptığı öne sürülen aralarında birisi emekli 2 karayolu çalışanı ile 2 emekli komiserin de bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı. Mali polisin, 5 aydır sürdürdüğü operasyon kapsamında 32 aracın sahibi olan 24 kişi hakkında da işlem yapılırken, trafikten men edilen araçların vergi borcunun 1 ilyon YTL'yi bulduğu bildirildi.
 
Emniyet Müdürlüğü Organize Suç ve Kaçakçılık Şube Müdürlüğü Mali Büro ekipleri, Gemlik İlçesi'nde "Çengel" adı verilen ve 5 aydır süren operasyonu sonuçlandırdı. Yapılan açıklamada, birisi emekli 2 karayolu çalışanının ilçede trafik takipçiliği yapan 2 emekli emniyet mensubu aracılığıyla, vergi borcu bulunan araçların fenni muayenelerini kendilerine zimmetli olan soğuk mühürle usulsüz olarak yaptıkları ve devleti zarara uğrattıkları bildirildi. Açıklamada, 2001-2006 yılları arasında fenni muayene harcı yatırılmayan 32 aracın tespit edildiği belirtildi. Araç ruhsatlarına el koyan polis, yapılan kontrollerde vergi dairesine borcu görünmesine rağmen fenni muayene bölümlerinde soğuk mühür ve imza görüldüğünü tespit etti. Bağlanan bu araçlardan 17 aracın sahibi daha sonra vergi dairesine olan 140 bin YTL'lik borcunu ödeyerek araçlarını geri alırken, halen otoparkta bağlı olan 12 aracın vergi borcunun ise yüklü miktarda olduğu ifade edildi.
 
Karayollarından emekli olan ve suç kaydı bulunan Ahmet Ö. (47) ile halen görevde olan Mustafa T. (44) isimli şahsın gözaltına alınmasıyla başlatılan operasyonda, Gemlik'te trafik takipçiliği yaptığı öğrenilen emekli komiser Erhan K. (56), emekli başkomiser Nizamettin Ş. (56) ile şoförler ve trafik takipçileri Hüseyin K. (46), Abdullah K. (48), Ali Ç. (34), Adnan T. (52), Tahsin D. (36), Celil D. (29), Mustafa A. (48) da eş zamanlı operasyonlarla yakalanarak gözaltına alındı.
 
Emniyet yetkilileri, araçlarına usulsüz muayene yaptıran 24 kişi hakkında da işlem yapıldığını, bu kişilerin evraklarının ikmalen gönderildiğini bildirdi. Haklarında, "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, kurulan örgütle sahte fenni muayene yapmak, resmi evrakta sahtecilik, devleti zarara uğratmak, haksız kazanç sağlamak ve 213 sayılı kanuna muhalefet" suçlarından evrak düzenlenen 11 kişi adliyeye sevk edildi.
 
Operasyonda, emekli başkomiser Nizamettin Ş. ile birlikte Roma dönemine ait 1 adet de küp testi ele geçirildiği açıklandı.
İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2006 Cuma 16:55:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?