4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

"Deli İbrahim" ile görkemli açılış

ŞEHİR TİYATROSUNDAN GÖRKEMLİ AÇILIŞ

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 2009-2010 sanat sezonunu, Tayyare Kültür Merkezi’nde sahnelenen ‘Deli İbrahim’ adlı oyunu ile açtı.

Turan Oflazoğlu’nun kaleme aldığı ve oyuncu, yönetmen Ali Düşenkalkar’ın yönettiği ‘Deli İbrahim’, Bursalıları tarihi bir yolculuğa çıkardı. Ağabeyi IV. Murat’ın ölümünden sonra annesi Kösem Sultan ve çevresinin ısrarı ile tahta geçen Sultan İbrahim’in dramını konu alan oyunu, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Danışmanı Ahmet Ömer Erdönmez, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altın ve Projeler Koordinatörü Aziz Elbas ilgiyle izledi.

Şehir Tiyatrosu sanatçıları Altuğ Görgü, Nihal Türksever, E. Ertan Akman, Günay Y. Güney, Murat Liman, Müge Açıkdüşünenler, Bülent Uçar, Didem Hun Liman, Nilgün Türksever Görgü, M. Eren Topçak, Esra Yaşar, Uğur Serener, İlyas Sarı, Seyit Ahmet Sancak, Burhan Narınç, Suat Oktay Şenocak, Asaf Baran Bozkurt, Cansu Can, Sinem Akar, Kaan Nalcı ve Yavuz Selim Sancak’ın rol aldığı oyunda IV. Murat’ı da usta sanatçı Y. Kenan Işık seslendirdi. İzleyiciler, usta oyuncuların muhteşem performansına alkışlarla karşılık verdi. Gerek kostümleri ve sahne uyarlaması gerekse oyunun içeriği ile sanatseverlere görsel bir şölen sunan oyun, Bursalılardan tam not aldı. Deli İbrahim’i, bugün saat 14.00’da Tayyare Kültür Merkezi’nde yeniden sahneleneceğini belirten sanatçılar, yeni sezonda yeni oyunların da seyircilerle buluşacağını müjdeledi.

ŞEHİR TİYATROSUNDAN GÖRKEMLİ AÇILIŞ
ŞEHİR TİYATROSUNDAN GÖRKEMLİ AÇILIŞ
İHA
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2009 Cumartesi 11:05:01
Güncelleme :31 Ekim 2009 Cumartesi 12:09:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?