6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

"Dünden Bugüne İtfaiye" sergisi açıldı

BURSA'DA

İtfaiye teşkilatının 87. kuruluş yıldönümü münasabetiyle Tayyare Kültür Merkezi'nde açılan serginin açılışını yapan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Necmettin Şenocak, tulumbadan kaska ve ilk tulumbacıların giydikleri kıyafetlere kadar pek çok eşya ile araç ve gerecin teşhir edildiği serginin, teşkilatın çalışmalarını tanıtması bakımından önemli olduğunu söyledi. Sergiyi gezen Şenocak, İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan'dan bilgi aldı.

Bursa'da 24 yıldır yapılamayan itfaiye personeli alımının bu sene yapıldığını hatırlatan Şenocak, itfaiye teşkilatının günden güne güçlendiğine işaret ederek, "Bu yıl teşkilata 50 personel alındı. Halen 56 araçla çalışmalarına devam eden itfaiye teşkilatımızın Küçük Sanayi ve Mudanya itfaiye hizmet binalarının inşaatları sürüyor. Yakında da Kestel hizmet binasının temeli atılacak" dedi.

İtfaiyeciliğin zor bir meslek olduğunu belirten Şenocak, Bursa'da hem personel, hem de araç ve gereç bakımından teşkilatın daha da güçlenmesi ve donanım bakımından zenginleşmesi için çalıştıklarını kaydetti. Geçen hafta çıkan hastane yangına hemen müdahale edildiğini söyleyen Şenocak, "Amacımız, can ve mal kayıplarını önlemektir. Bursalı hemşehrilerimiz rahat uyusun. İtfaiyeci, başkasının canını kurtarmak için kendi canını verendir. Bu göreve gönül verenleri tebrik ediyorum" diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan 'Dünden Bugüne İtfaiye' sergisi, Bursa'da itfaiyeciliğin gelişim sürecini ve itfaiye teşkilatının yaşadığı değişimden örnekleri gözler önüne sunuyor. İtfaiye teşkilatı'nın 87. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Tayyare Kültür Merkezi Cemal Nadir Güler Sanat Galerisi'nde açılan sergide, teşkilatın kuruluşundan bugüne kadar kullanılan eşyalar ve kıyafetlerle bu yıl yapılan itfaiye çalışmaları ve tatbikatlardan fotoğraflar yer alıyor. Sergi, 1 Ekim Cuma gününe kadar açık kalacak.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2010 Pazartesi 13:00:02
Güncelleme :27 Eylül 2010 Pazartesi 17:07:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?