3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

"İlk kadın belediye başkanı olacağım!"

AK Parti Nilüfer Belediye Başkan Adayı Işıl Zeliha Gençoğlu Maydaer, Bursa'nın bundan önce kararını vererek bir kadın milletvekili çıkardığını hatırlatarak, şehrin bir karar daha vererek ilk kadın belediye başkanını da çıkaracağını söyledi.

Seçim çalışmalarını sürdüren AK Parti Nilüfer Belediye Başkan Adayı Yüksek Mimar Işıl Zeliha Gençoğlu Maydaer, Gölyazı ve Işıktepe Mahallesi'nde oturan bayanlarla Merinos Tren İstasyonu'nda düzenlenen yemekte bir araya geldi.

Ellerindeki AK Parti bayraklarını sallayarak başkan adayını büyük bir coşkuyla karşılayan bayanlar, Maydaer ile bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Başkan adayı Maydaer lehine tezahurat yapan bayanlar, ellerini havaya kaldırarak 'beraber yürüdük biz bu yollarda' şarkısını söyledi. AK Parti Nilüfer ilçe teşkilatı önderliğinde Bursa gezisi yapan bayanlar, daha çok ulaşım sıkıntısı çektiklerini belirterek, son 5 yıldır gerekli hizmetleri alamadıklarını kaydetti.

Merinos Tren İstasyonu'nda düzenlenen yemeğe AK Parti Bursa Milletvekili Canan Candemir Çelik de katıldı. Yemek sırasında bir konuşma yapan Başkan Adayı Maydaer, kadınların kafasına koyduğu şeyi yapabileceğini belirterek, kadınlardan aldığı güçle yarışı kazanacağını söyledi. Bursa'nın bundan önce kararını vererek bir kadın milletvekili çıkardığını hatırlatan Maydaer, Bursa'nın bir karar daha vererek ilk kadın belediye başkanını da çıkaracağını kaydetti.

Başbakan Erdoğan ve AK Parti'den gördüklerini uygulayacaklarını ifade eden Maydaer, "Her zaman birlikte olacağız. Kapımız her zaman açık olacak. 'Işıl şöyle bir sıkıntımız var' dediğiniz an sizin yanınızda olacağım. Gerçek belediye başkanlığı budur. En azından AK Parti'nin belediyecilik anlayışı budur" dedi.
Osmangazi'de AK Parti belediyeciliğinin olduğu 5 yılda çok şey yapıldığını da vurgulayan Maydaer, "Nilüfer'de ise son 5 yılda Görükle'de ve Nilüfer Belediyesi'nde hiçbirşey yapılmadı. Gözle görülecek birşey yok" diye konuştu.

Belde belediyelerin kapanmayacağını, sadece Nilüfer'e katıldığına da dikkat çeken Maydaer, "Bu sizler için çok daha iyi hizmet almak demektir. Önemli olan daha fazla hizmet alabilmektir. Gölyazı, Görükle gibi yerler daha fazla hizmet alabilecek. Buralardaki bütçe artış gösterecek. Hem Nilüfer'den, hem de Büyükşehir'den daha fazla para alacak. Bu sefer hizmet de daha çok olacak. Kesinlikle kafanızda 'belediyelerimiz kapanıyor' diye kötü birşey oluşmasın. Kötü birşey olsa zaten bunu hiçbir parti göze almaz. Bizim partimizde 'İnsanlara nasıl daha çok hizmet ederim?' derdindedir. Onun için kaygınız olmasın" şeklinde konuştu.

Milletvekili Çelik ise verilen sözlerin yerine getirileceğini, bunun sözünü rahatlıkla verebileceklerini vurguladı.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2009 Cumartesi 09:23:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?