6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

"Kızımın hayatını mahvettiler"

ANNE L.Ç.:

Tedavi gördüğü Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nden aldığı raporla kaldığı Metris Cezaevi'nden Bursa'ya getirilen Hüseyin Üzmez, 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı.

Beraat ettiğini zannederek mahkeme heyetine övgüler yağdıran Hüseyin Üzmez'in tahliye talebi reddedildi.

Üzmez'in, suç tarihinde ve şu an akli dengesinin yerinde olup olmadığının belirlenmesi için Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edilmesine karar verildi. Nezaret kapısından geniş güvenlik tedbirleri altında cezaevi aracına bindirilen Üzmez, tutuklu bulunduğu Metris Cezaevi'ne nakledildi.

Mağdure B.Ç.'nin tutuksuz sanık olan annesi L.Ç., adliyeyi müşteki eşi B.Ç. ile birlikte terk etti. Yaşadıklarının artık canına tek ettiğini ifade eden anne L.Ç., yıllardır susmanın bedelini ödediğini söyledi. Olanın kimseye değil, gencecik kızına olduğunu ifade eden anne L.Ç., "Bu dava sebebiyle en büyük acıyı ben ve kızım yaşıyor. Ben bir anneyim, yavrumdan ayrıldım. Gencecik kızımın hayatı perişan oldu. 16 yaşına geldi, bizden ayrı yaşıyor. Yurtta kaldığı için yüzünü göremez olduk. Ben bir anneyim, her gece başımı yastığa koyduğumda kızımı düşünmekten gözüme uyku girmiyor. Neler yaşadığımızı kimse bilemez" diye konuştu.

Mağdure B.Ç.'nin avukatı Nevin Cambaz, sanık Üzmez'in "hürriyeti tahdit" suçundan da ceza alması gerektiğini ifade ederek, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nden gelecek raporun çok önemli olduğunu söyledi.

Sanık avukatı Emir Ali Kav ise, tedavi gören müvekkilinin psikolojisinin bozulduğunu ancak mahkemenin tahliye talebini reddettiğini belirtti

İHA
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2010 Perşembe 14:50:05
Güncelleme :30 Eylül 2010 Perşembe 17:01:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?