4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

"Kürtçe TV gecikmiş bir adım!"

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Kürtçe televizyon kanalının yayın hayatına başlamasını Türkiye'de çoğulculuğu hissetme konusunda gecikmiş bir adım olarak değerlendirdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, bir dizi incelemelerde bulunmak üzere eşi Gültan Günay ile birlikte Uludağ'a geldi. Uslan Otel'e yerleşen Günay'a, Bursa Valisi Şahabettin Harput, İl Emniyet Müdürü Tahsin Demir ve TUROB heyeti eşlik etti.

Uludağ'da yaşanan meseleleri değerlendiren Bakan Günay, "Yeni yılın ilk gününü kış turizmiyle özdeşleşen Uludağ'da açıyoruz. Bursa, tarihsel doğa güzellikleri ile akla gelen bölgelerimizin başında yer alıyor. Her ne kadar çarpık ve yanlış yapılaşmalar buralara zarar verse de hala derinde büyük bir potansiyele sahip. Uludağ, kış turizminin bilinen en eski merkezidir. Ama ne yazık ki zaman içerisinde burada sorunlar oluşmuş. Özellikle birinci bölgede yapılaşma ve gelişme sorunları var. Hem tatil yapmış olacağız, hem de Turistik Otelciler Birliği arkadaşlarımızla bölgenin doğal güzelliklerini paylaşmaya çalışacağız. Bir yandan da bölgenin sorunları hakkında atölye çalışması yapacağız. Zaten Çevre ve Orman Bakanlığı'nın milli parklar bünyesinde başlattığı çalışmalar var. Bizim sürdürdüğümüz planlama çalışmaları da var. Birinci ve ikinci bölgelerde altyapı eksiklerimiz var. Önce eksikleri tespit edeceğiz, arkasından planlama yapacağız. Yoğun bir çalışma süreci olacağını tahmin ediyorum" dedi.

Çözüm konusunda ortak fikir geliştirmek istediklerini de ifade eden Bakan Günay, "Bana verilen dosyaları okudum. Yıllardan beri süregelen sorunlar var. İçinde bulunduğumuz bu yörede geçmiş yıllarda o kadar plansız ve hesapsız çarpık yapılaşma olmuş ki, ortak bir hareket yakalasak bile çözümü zaman alır. Önemli olan burada yapılan yanlışlardan ders çıkararak ikinci gelişim bölgesinde aynı hataların yapılmasını engellemektir. Daha düzgün bir bölge oluşturabiliriz" diye konuştu.

TRT 6'nın yayın hayatına başladığının da hatırlatılması üzerine Bakan Günay, "Türkiye, çoğulculuğu hissetme konusunda gecikmiş bir adım attı. Özgürlük anlayışını paylaşmak Türkiye'nin bütünlüğüne zarar vermez, Türkiye'yi güçlendirir, pekiştirir. Bu doğrultuda bir adım atıldı. Hayırlı olmasını diliyorum. Türkiye'deki bütün kültür farklılarının güzellik kattığına inanıyorum. Bu doğrultuda bir adım attık. Bu yıl içerisinde Türkiye'de katılımcılık, çoğulculuk, saydamlık ve özgürlükçülük konusunda yeni adımlar atılacağını umuyorum" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2009 Cuma 20:19:56
Güncelleme :2 Ocak 2009 Cuma 20:22:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?