3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

"Mehmetçik izin ver İmralı'ya gidelim"

Bursa'dan otomobilleriyle Mudanya'ya giden bin kişilik bir grup, İmralı Adası'na gitmek için eylem yaptı.


Terörist başı Abdullah Öcalan'ın kaldığı İmralı Adası'na karadan irtibatın sağlandığı Mudanya'daki Askeri İskele ve İrtibat Bürosu önüne gelen bin kadar Bursalı vatandaş, "Mehmetçik izin ver İmralı'ya gidelim" sloganları attı.

Çoğunluğu Bursa'nın Gülbahçe, Zafer ve Namık Kemal mahallelerinde oturan Bursaspor'un Teksas tribünü taraftarlarından olan grup, ilk olarak Mudanya Cumhuriyet Alanı'nda araçlarını park ederek, sahile geldi. Sahil boyunca, tekbir getirip, sloganlar atan yaklaşık bin kişilik grup, Mudanya Belediyesi karşısındaki Jandarma İrtibat Bürosu önünde toplandı. İmralı Adası ile karadan irtibatın sağlandığı iskele önünde, taraftar meşalelerinden yakan ve sık sık tekbir getiren grup, "Mehmetçik izin ver İmralı'ya gidelim', "Paşam Kuzey Irak'a, Paşam Kuzey Irak'a", "Mecliste PKK'lı istemiyoruz" sloganları attı.

Bir an önce askeri birliklerin Kuzey Irak'a geçmelerini isteyen Bursaspor Teksas taraftarları, "Şehitlerle büyük üzüntü yaşıyoruz. Kuzey Irak'a girişte vatandaşlara ihtiyaç varsa, bizlerde gitmeye hazırız. Askerimiz karadan ve havadan Irak'a girmeli" diye açıklama yapan grup İstiklal Marşı okuyarak saygı duruşunda bulundu.
Yarım saat süren gösteri olaysız bir şekilde dağıldı.

İha
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2007 Pazartesi 05:36:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Talip Cesur IP: 88.244.254.xxx Tarih : 23.10.2007 18:06:10

bir gün imralıyı apoya mezar edeceğiz GARAJ ALTILILAR(TEXASLILAR)