4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

"Neşe'li Orhaneli, Bursa'da Kaleli"

CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sena Kaleli, seçim temposunu artırdı.

İlk önce Orhaneli ilçesine giden Kaleli, burada CHP Orhaneli Belediye Başkan Adayı Neşe Aksak'ın seçim bürosu açılışa katıldı.

Burada vatandaşlara seslenen Kaleli, "Biz CHP olarak vatandaşlarımızla bir araya gelmekten çok mutluyuz. Bursa'da da dağ yöresinden arkadaşlarımızla zaman zaman bir araya gelerek onların sorunlarını dinliyoruz. Bizim temel amacımız sizleri en iyi bir hizmete kavuşturmaktır. Bu yörede yaşayan insanlarımız, hizmetin en güzelini layıktır. Yola çıkarken bu anlayışla yola çıktık. Bizim anlayışımızda insanları mağdur etmek değil, onları mutlu etme anlayışı var. Onun için diyoruz ki Neşe'li Orhaneli, Bursa'da Sena Kaleli" dedi.

Daha sonra Özel Halk Otobüsçüleri Odası'nı ziyaret eden Kaleli'ye Özel Halk Otobüsçüleri Odası Başkanı Akif Canıtez, Bursa'nın ulaşım sorunlarına ilişkin brifing verdi. Canıtez, Burulaş tarafından kendilerine yönelik bir haksızlık yapıldığını iddia ederek, yolcu sayısı az olan güzergahlarda kendi otobüslerinin çalıştırıldığını söyledi. Nüfus yoğunluğu olmayan bölgelere belediyenin otobüs seferi yapmadığını belirten Canıtez, "Belediye bugüne kadar ulaşım konusunda zarar ediyordu. Ancak özel otobüsler devreye girdikten sonra belediyenin bu zararı ortadan kalktı. Çünkü yolcu sayısı bakımından az olan yerlere bizim otobüsleri gönderiyorlar. Kendileri kara geçerken biz zarar ediyoruz" dedi.

Vatandaşların Bursa'nın ulaşımı konusunda çeşitli şikayetlerinin olduğunun altını çizen Kaleli ise, Bursa için ulaşım haritası çıkarılması gerektiğini ifade etti.

Vatandaşların ancak bu şekilde mağduriyetlerinin ortadan kaldırılacağını söyleyen Kaleli, "Halk, otobüslerde adeta üst üste seyahat etmek zorunda kalıyorlar. Çünkü otobüs sefer sayıları çok az. Vatandaşlarımız hem otobüs beklerken, hem de otobüse binerken çok mağdur oluyorlar. Ulaşım planı yapılarak bu mağduriyetler ortadan kaldırılabilir. Ulaşım konusunda belediye zarar etmiş olsa bile hizmeti vatandaşlarına vermek zorunda. Halkın sözlerine katılmamak mümkün değil. Güzergah düzenlemesi yapılmalı, halkın ulaşım konusunda sıkıntısı ortadan kalkmalı" dedi.

Kaleli, buradan Teyyare Kültür Merkezinde İnşaat Mühendisleri Odası tarafından düzenlenen Bursa ulaşımı ile ilgili panele katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2009 Cuma 21:57:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?