3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

"Osmangazi'deki başarım, teminatım!"

Ak Parti Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, 29 Mart seçimlerinde görevin kendisine verilmesi halinde Bursa'da adeta kangren haline gelen tabakhaneler bölgesinin tamamen değişeceğini söyledi.

1980 yılından bu yana bir çok siyasinin seçim vaatleri arasında bulunan tabakhaneler bölgesinin, Osmangazi Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde boşaltıldığına dikkat çeken Altepe, "Tabakhaneler bölgesi için 1980'den beri gün veriliyordu. Boşaltılacak taşınacak diye. Ama bir türlü gerçekleşmiyordu. Bu dönemde toplantılar yaptık, istişare ettik ve 15 ayda gibi kısa bir sürede tabakhaneleri şehrin 40 kilometre dışına taşıdık. Bunlar bu şehre verdiğimiz değer ve sizin desteklerinizle oldu. Şimdiden sonra da artık oradaki dönüşümü bizler devralacağız. 1 Nisan'da sizlerin teveccühü ile iş başına geldiğimizde bölge tamamen değiştirilecek. Bu değişimle birlikte bölgenin değeri kat kat artacak. Bölge cazibe merkezi haline gelecek. Yıllardır pis koku, su ve farelerle mücadele eden insanlar artık rahata kavuşabilecek" dedi.

Görev süresinde Osmangazi'nin adeta bir şantiyeye döndüğünü ve kabuk değiştirdiğini ifade eden Altepe, "Burs'amızın her köşesi şantiye oldu. Bir dönemde Osmangazi'de 750 proje gerçekleştirdik. Binin üzerinde proje ürettik. Bu projeler sizin verdiğiniz destek ve sinerji ile oldu. Bir kentin nasıl bütünleşip kenetlendiğini ve kısa zamanda nasıl işler projeler ortaya konduğunu hep birlikte gördük. Bu dönemde yıllarca konuşulan, her seçim dönemi dillendirilen fakat bir türlü gerçekleştirilemeyen birçok sıkıntı bu dönemde çözüldü. Kamberler bölgesini yıkarak düzenledik. İlk geldiğimiz gün sebze halindeki kaçak binaları yıktık. Hali kent dışına çıkarttık" dedi.

Osmangazi'ye bir çok ilde bile bulunmayan tesisler kazandırdıklarını altını çizen Altepe, "Diğer illerde bulunmayan tesislerden Osmangazi'de iki tane bulunuyor. İşte Osmangazi'nin farkı bu. Bir çok projemiz Türkiye'de örnek oldu ve çok konuşuldu. Bu bizler için büyük bir enerji. İnşallah artık bunları büyükşehir ölçeğinde gerçekleştireceğiz. Osmangazi'deki faaliyetler kaldığı yerden devam edecek, ancak örnek gösterilen projelerimizi Nilüfer'de, Yıldırım'da, Kestel'de, Gürsu'da, Gemlik ve Mudanya'da da yapmak istiyoruz. Buralara da aynı tesisleri kazandıracağız. Oralarda bulunan güzellikleri de ortaya çıkaracağız" diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2009 Perşembe 20:50:42
Güncelleme :12 Şubat 2009 Perşembe 20:53:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?