3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

1,5 milyon ünite kana ihtiyaç var

TÜRKİYE'NİN YILDA 1,5 MİLYON ÜNİTE KANA İHTİYACI VAR

Güney Marmara Bölge Kan Merkezi Müdürü Nihat Çakır, Türkiye'nin yıllık kan ihtiyacının 1,5 milyon ünite olduğunu belirterek, Kızılay olarak bunun ancak yarısını karşılayabildiklerini söyledi.

Kızılay ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) arasında yapılan protokol ile Türkiye genelinde kan bağışı kampanyası başlatıldı. Kampanya çerçevesinde Bursa SGK İl Müdürlüğü çalışanları da kan verdi. Kan bağışı öncesi konuşan SGK İl Müdürü Ali Gencer, kampanya ile önemli bir sosyal sorumluluğa imza atacaklarını söyledi. Gencer, personele kan bağışının ardından yapılması gerekenleri de hatırlattı.

Gencer'in ardından söz alan Güney Marmara Bölge Kan Merkezi Müdürü Nihat Çakır ise imzalanacak protokol hakkında bilgi verdi. Çakır, protokolün hedefinin Türkiye'nin ihtiyacı olan kanı güvenli, düzenli ve bilinçli şekilde temin edebilmek olduğunu belirtti. Yılda iki defa SGK personelinden kan bağışı yapılmasını isteyeceklerini ifade eden Çakır, "Kan, yapılması mümkün olmayan bir sıvıdır. Kanın uzun süre depolanması mümkün değil. Bursa'nın yıllık kan ihtiyacı 75 bin ünitedir. 2014 yılı itibarıyla Sağlık

Bakanlığı ile yapılan protokol çerçevesinde ülkenin tamamının kan ihtiyacını karşılamayı planlıyoruz. Türkiye'nin yıllık kan ihtiyacı 1,5 milyon ünitedir. Kızılay olarak biz bunun ancak yarısını karşılayabiliyoruz ve diğer yarısını da hastaneler karşılıyor. Alınan kanlarda her türlü testler yapılıyor" dedi.

Konuşmaların ardından, SGK İl Müdürü Ali Gencer ve personel kan bağışında bulundu.

TÜRKİYE'NİN YILDA 1,5 MİLYON ÜNİTE KANA İHTİYACI VAR
TÜRKİYE'NİN YILDA 1,5 MİLYON ÜNİTE KANA İHTİYACI VAR
İHA
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2009 Çarşamba 11:09:03
Güncelleme :9 Aralık 2009 Çarşamba 11:52:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?