4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

1 ayda 300 kahvehane kapandı

Kapalı alanlarda tütün tüketiminin yasaklanmasının ardından, Bursa'da son 1 ay içerisinde yaklaşık 300 kahvehane kapısına kilit vurdu.

Kahvehane, lokanta, kafeterya gibi işletmelerle beraber kapalı alanlarda tütün tüketilmesini yasaklayan kanun sebebiyle mağdur olduklarını söyleyen kahveciler, işletmelerini birer birer kapatıyor. Yasak sebebiyle 1 ay içerisinde 300 işletmenin kapısına kilit vurduğunu dile getiren Bursa Kahveciler ve Benzerleri Odası Başkanı Yavuz Özkarayurt, yasanın düzeltilmemesi halinde ay sonunda adli makamlara başvuracaklarını kaydetti.

Federasyon olarak Türkiye'de 3 odanın yasa için mahkemeye başvurduğunu kaydeden Özkarayurt, adli makamlara başvurulmadan yasanın bir kez daha düzeltilmesini istedi. Kahvehane, kafeterya ve lokantalarda sigara kullananlar için ayrı bölümlerin oluşturulmasını isteyen Özkarayurt, "Federasyon merkezimizle daima iletişim içerisindeyiz. Federasyonumuz, Türkiye genelinde 3 yerde mahkemeye başvurdu. Bütün işletmeciler çıkan yasa sebebiyle mağdur duruma geldi. Biz de yasanın düzeltilmemesi durumunda önümüzdeki hafta mahkemeye başvuracağız. Bu kanun kaldırılamaz mı? Kahvecilerin hepsi mağdur durumda. Geçen hafta büyük bir miting düzenledik" dedi.

İşletme sahiplerinin kapılarına kilit vurmaya devam ettiğini kaydeden Özkarayurt, yasağın çıktığı 19 Temmuz tarihinden bugüne kadar yaklaşık 300 işletmenin kapandığını vurguladı. Özkarayurt, "Dün Emek Mahallesi'ne gittik. Orada 10 işletme kapandı. Bu yasa bizi çok fazla etkiledi. 1 ay içerisinde 300 işletme kapandı. Her gün en az 3 işletme kapanıyor. Yasa devam ederse bu kapanmaları daha çok duyacağız. Bu tür yasaları geri çeken ülkeler de var. Kahvecilerin daha fazla mağdur olmaması için alternatif
çözümler üretilmeli" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2009 Cumartesi 12:08:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?