3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

1 Mayıs açıklaması

Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker, 1 Mayıs'ın korku olmaktan çıkarılması gerektiğini belirterek, birlik ve beraberlik içerisinde dayanışma günü olarak kutlanması gerektiğini söyledi.

Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker 1 Mayıs münasebetiyle bir basın açıklaması yaptı. 1 Mayıs'ın korku olmaktan çıkması gerektiğini ifade eden Şeker, bugünün birlik ve beraberlik içerisinde geçirilmesi gerektiğini belirtti. Barış ve dayanışma gününde kıyameti koparmanın doğru bir yaklaşım olmadığını ifade eden Şeker, "1 Mayıs korku ve endişe günü olmaktan çıkarılmalıdır. Bunuda işçi ve memur konfederasyonlarıyla hükümet başarmalıdır.

Nevruz bayramı da düne kadar korku ile akla geliyordu ama bugün birlik beraberlik içerisinde kutlanıyor. Bu güzel ve anlamlı günde ülkeyi germemek ve yeni krizlere yol açmamak gerekiyor" dedi.

Memur-Sen olarak 1 Mayıs'ı emek ve dayanışma günü olarak bayaram haftasında kutlamak istediklerini ifade eden Şeker, "1 Mayıs'ta hem sendikaların, hem de dünyanın meselelerinin tartışılıp konuşulduğu çözüm için projelerin ele alındığı bir gün olarak geçirmek istiyoruz. Kutlamalar panel, sempozyum, piknik, anmalar, ziyaretler gibi çeşitli faaliyetlerle olmalı.

1 Mayıs'ın resmi tatil olmasını destekliyoruz. Demokratikleşmenin ve özgürlüklerin tabana yayılması bakımından pozitif bir adım olarak görüyoruz. Bugünde pozitif davranışın daha anlamlı hale gelmesi için çalışan ve emeklilere bir maaş tutarında ikramiye verilmesini talep ediyoruz. Bunun gerçekleşmesi durumunda piyasalar canlanacak, esnafın da yüzü gülecek" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2009 Cuma 12:56:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?