6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

1 metrelik kabak

BİR METRE BOYUNDA DOLMALIK KABAK

Bursa'nın İnegöl ilçesine bağlı Alibey köyünde bir metre boyunda dolmalık kabak yetiştirildi.

Alibey köyünde çiftçilikle uğraşan Ramazan Kılıçarslan'ın tohumunu Gaziantep'ten getirip yetiştirdiği bir metre boyunda ve 2 kilogram ağırlığındaki dolmalık kabak görenleri hayrete düşürüyor. 17 yıldır çiftçilik yapan Kılıçarslan, yetiştirdiği kabağın İnegöl'de bir ilk olduğunu ileri sürdü. Kesinlikle hormon kullanmadığını ifade eden Kılıçarslan, "Geçen yıl bu uzunluktaki bir kabağı İnegöl'de yetiştirmek istedim. Gaziantep'ten tohumlarını getirttim. Nasıl ve ne şekilde ekileceğini öğrendim. Nisan ayında ekimini yaptık. Toprağının sürekli nemli olmasına özen gösterdik. Geliştikçe bir çardağa sararak, boyunun uzaması için çardaktan sarkıttık. Temmuz ayında hasadını yaptık. Şu anda yaklaşık 30 metrekarelik küçük bir alanda numune üretimi yapıyorum. İleriki yıllarda üretimi artırmayı düşünüyorum" dedi.

Kendi bahçesinde yetiştirdiği sebze ve meyveleri İnegöl'deki pazarlarda sattığını anlatan Kılıçarslan, Antep cinsi dev dolmalık kabağın tezgahının cazibesini artırdığını söyledi.

BİR METRE BOYUNDA DOLMALIK KABAK
İHA
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2010 Salı 12:56:04
Güncelleme :10 Ağustos 2010 Salı 13:09:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Bülent YILMAZ IP: 212.156.58.xxx Tarih : 12.08.2010 15:15:14

İHA'dan daha mantıklı ve güzel bir haber beklerdim. Bir metrelik kabak haberi "dam üstünde saksağan vur beline kazmayı" olmuş..