3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

1 yıl sonra ortaya çıkan gerçek

Bursa'da ormanlık alanda sekreteriyle birlikteyken maskeli 2 kişi tarafından otomobilinde öldürülen tekstilci Özkan Kapsan cinayetinde şok gelişme yaşandı. 

İşadamını, birlikte olduğu sekreter M.M.'nin 2 erkek arkadaşının öldürdüğü, olay günü kar maskeli katiller tarafından tecavüze uğradığını öne süren genç kadının yalan söylediği ortaya çıktı. E

mniyet Müdürlüğü'ne getirilen 25 yaşındaki sekreter M.M; yalan söylediği ortaya çıkınca büyük şok yaşadı. Daha önce cinayetle ilgili gözaltına alınıp 320 gün tutuklu kalan 2 kişi de geçtiğimiz günlerde beraat etmişti. 

Alınan bilgiye göre, tekstilci Özkan Kapsan, 25 Mart 2006 günü Demirtaş beldesi Avdancık köyü yakınlarında ormanlık alanda tabancayla öldürülmüş olarak bulunmuştu. İşadamıyla aracındayken, tanımadığı kar maskeli 2 kişinin geldiğini söyleyen sekreter M.M, patronunu öldüren kişilerin kendisine de tecavüz ettiğini öne sürüp jandarmaya bilgi vermişti. Olayın ardından jandarma şüpheli 2 kişiyi gözaltına almış, 320 gün tutuklu kalan Yunus K. ve İsmail D, 5. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından beraat ettirilmişti. 

Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, bir kasa hırsızlık olayını araştırırken 29 yaşındaki Erdal K. ve aynı yaştaki arkadaşı Önder A.'yı gözaltına aldı. Yapılan sorgulamada bu kişilerin bir yıl önce işadamını öldürdükleri ortaya çıktı. Daha önceki zanlılar beraat ettiği için savcılık tarafından cinayet dosyası yeniden açılan Özkan Kapsan soruşturmasında, iş adamının kredi kartıyla bankadan para çekerken güvenlik kamerasına yakalanan kişilerin Erdal K. ve Önder A. olduğu belirlendi. Şahıslar, olaydan kız arkadaşları M.M.'nin de bilgisi olduğunu söyleyince, işadamının sekreteri M.M. de gözaltına alındı. Olay günü tecavüze uğradığını öne süren M.M.'nin yalan söylediği, olaydan haberinin olduğu ve gözaltındaki kişileri azmettirdiği tespit edildi. 

İddiaya göre, sekreter M.M. patronunun kredi kartı borcunu ödediğini ve kendisiyle birlikte olduğunu söyleyince, şüpheliler Erdal K. ve Önder A. işadamını dövmek için plan yaptı. Olay günü sabah saatlerinde patronuyla birlikte Avdancık köyündeki ormanlık alana giden M.M.'nin arkadaşlarına telefonla haber verdiği, olay yerine giden Erdal K. ve Önder A.'nın dövmek istedikleri işadamı direnince tabancayla bir el ateş edip öldürdükleri öne sürüldü. Zanlıların, öldürme amacında olmadıklarını söyledikleri, işadamının aracını ise daha sonra yaktıklarını açıkladıkları iddia edildi. 

Öte yandan, suç kaydı bulunmayan Erdal K. ve Önder A.'yı gözaltına alan polis, yalan beyanda bulunan sekreter M.M.'yi ifade vermek üzere Emniyet Müdürlüğü'ne çağırdı. Rahat tavırlarla Emniyet Müdürlüğü'ne gelen M.M, Cinayet Bürosu'nda gerçeklerin ortaya çıktığını öğrenince şok oldu. Polis, Erdal K, Önder A. ve M.M.'yi soruşturmayı tamamlaması için İl Jandarma Komutanlığı'na teslim etti. 

Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü, bankanın güvenlik kamerası görüntülerinin yeniden mahkemeye delil olarak gönderileceği öğrenildi.
İHA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2007 Perşembe 16:29:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?