3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

10 bin kadına mikrokredi verecek

Kamil Koç’un sahibi Sena Kaleli, şimdi de siyaset için kolları sıvadı. CHP’den Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olan Kaleli, seçilirse 10 bin kadına mikrokredi vermeyi planlıyor

Diğer işkadınlarından her zaman farklı bir portre çizen Kamil Koç’un sahibi Sena Kaleli, şimdi de siyaset için kolları sıvadı. Sözünü sakınmayan, hayatı otogarda geçmiş bir işkadını olan CHP’nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kaleli, başkan olduğunda birçok projeyi raftan indireceğini söyledi.
Bu dönem büyükşehir belediye başkanı olan tek kadın aday olduğunu belirten Kaleli, aynı zamanda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kadın Girişimciler Üst Kurulu Üyesi. Kadınların kalkınmanın önderi olacağına inandığını kaydeden Kaleli, 10 bin kadına mikrokredi sağlayacaklarını anlattı.
Kaleli, “Bu sayede ev kadınlarının üretime dahil olarak aylık 200-400 TL arasında bir gelire sahip olabilecekleri bir mekanizma planlıyoruz. Bunun yanı sıra evlenecek genç kızlar için ana ihtiyaçlarını karşılayacak, onların evlenmelerine destek olacak bir mekanizma hayata geçireceğiz” dedi.
Bursa ile ilgili projelerini anlatan Kaleli, “Beni en çok rahatsız eden konu eşitsizlikti. Mesela şehrin batısında bulunan Nilüfer ilçemiz, planlı, sosyal yaşam alanları olan bir ilçemiz. Demiryolu diye tabir ettiğimiz şehrin doğu tarafında ise ihmal edilmişlik var. Altyapı ve plan yok. Kaçak yapılaşma en büyük sorun” dedi.

Kaçak yapılaşma
Bursa’nın göç alan bir il olduğunu kaydeden Kaleli, şöyle devam etti: “Kaçak yapılaşma bu dönem yüzde 3’ten yüzde 70’e çıktı. Plansızlıktan rant edinmeyi şiar edinmişler. Bu çok rahatsız edici. Ben bu bölgeye yaptığım ziyaretlerde altı aydır yıkanmayan insanlarla karşılaştım. Neden? Çünkü suları yok.”

‘Şahmaran’ı ihaneti hatırlatsın diye takıyorum’
Söyleşide Kaleli’nin elindeki ilginç bir takı dikkatimizi çekti. Bunun ‘Şahmaran’ adında bir Hint takısı olduğunu söyleyen Kaleli, şöyle anlattı: “İyi huylu bir yılan olan Şahmaran, iyilik yapmanın karşılığında ihanete uğrayan bir efsane. Ben de siyasete giriyorum. İnsanlara iyilik yapacağım. Ama karşılığında kötülük, ihanet gör-meye hazırım. Bu şahmaran takısını bunu bana hatırlatsın diye hiç çıkarmıyorum.”


’Kamil Koç’u profesyonel yöneticilere devrettim’
Sahibi olduğu şirketi profesyonellere devrettiğini söyleyen Kaleli, şunları anlattı: “Hayatım boyunca hep savaş verdim. Mücadeleyi severim. İnatçıyım. İnatçılık önemli bir erdem diye düşünürüm. Artık mücadele etmek şart. Tarih bana böyle bir görev verdi diye düşünüyorum. Bu bir toplumsal proje benim için. İnsanları, dayanışmacı, katılımcı olmaya yönlendirecek bir proje. Bursa’da bunu başlatacağız. Sloganlarımızı ise ‘Biz Bursa’yız. Biz kazanacağız’ ve ‘Bursa’nın iki yakası biraraya gelecek’ olarak belirledik.”
Siyasete girme kararından sonra yakın çevresinden büyük destek gördüğünü belirten Kaleli, “Eşim en büyük destekçim. Ömrüm otogarda geçtiği için gecem gündüzüm yoktu. Akşam 5-6 gibi eve gittiğimi hatırlamıyorum. Eşim bu süreçte de bana hep anlayışlı oldu” dedi.

 

’Bursaspor’a kadın elinin değmesine ihtiyaç var’
Bursaspor’da taraftarı, kulübü, sanayiciyi, çiftçiyi işin içine sokan bir model oluşturmayı planladıklarını belirten Kaleli, “Bursaspor’da kadın eline ihtiyaç var. Kulüp için kalıcı bir gelir sağla-yacağız. İlin marka olması için önce spor kulübünün marka olması gerekiyor. Biz de Bursaspor’u marka yapacağız. Takımımızın simgesi lacoste yani timsah. Biz de Lacoste gibi bir marka olacağız” dedi.
Kulüp yöneticilerinin para ve kaynak bulmaya çalışırken futbolcuların motivasyonunun bozulduğunu anlatan Kaleli, “Bursaspor’un gelir sorununu çözeceğiz. Stadyum gibi her konuda yapılacak projelerde tepeden bakarak çözüm üretmekten yana değiliz. Stadyumumuz yerinde kalacak. UEFA standartlarına ulaştıracak bir proje için yarışma açacağız” diye konuştu.
 

Milliyet
Yayın Tarihi : 15 Mart 2009 Pazar 07:32:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?