6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

10 bin orman köylüsü hakkını istiyor

10 BİN ORMAN KÖYLÜSÜ HAKKINI İSTİYOR

S.S.Bursa Bölgesi Ormancılık Kooperatifleri Birliği Başkanı İlhami İlhan, orman köylülerinin işletmelerle olan ücret problemi ile ilgili yetkililerden destek beklediklerini söyledi.

Bursa, Bilecik ve Yalova Orman Köyleri Kalkınma Kooperatifi'nin yer aldığı ve 10 bin'e yakın aktif üyesi bulunan S.S. Bursa Bölgesi Ormancılık Kooperatifleri Birliği'nin başkanı İlhami İlhan, orman köylüsünün sıkıntılarını dile getirdi. Orman işletmeleri ile ücret konusunda var olan problemlerinin çözümü için yetkililerden destek beklediklerini kaydeden İlhan, birlik toplantı salonunda kooperatif başkanlarının istek ve arzularını kamuoyuna duyurdu.

Başkan İlhan, birlik bünyesindeki 98 köy kalkınma kooperatifi çatısı altında 10 bin'e yakın faal orman köylüsü tomruk emvali üretim işleri yaparak geçimini sağlamaktadır. Orman köylüsünün sürekli artan mazot ve diğer girdilerdeki fiyat artışları karşısında üretim fiyatı düşüklüğünün gözden geçirilmesinin kaçınılmaz bir duruma geldiğini kaydeden İlhan, Orman işletme müdürlüklerinin orman köylüsünü mağdur ettiğini iddia etti. İlhan, "Tomruk üretiminden kalan yakacak odunu köylüler yapıyor. Hiçbir bedel almadan köylüsüne verilecek işi damga işinin işçiliğini yapıyoruz. Biz buna da belirli bir ücret istiyoruz. Bu konuda milletvekillerimiz ve siyasi temsilcilerimiz, orman üretimi yapan kooperatiflerin bu sıkıntılarının var olduğunu bilmeleri ve yardımcı olmalarını talep ediyoruz. Ücret konusunda iyileştirilme yapılması için gereken çabayı ortaya koymalarını bekliyoruz" dedi.

10 BİN ORMAN KÖYLÜSÜ HAKKINI İSTİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2010 Salı 17:20:03
Güncelleme :17 Ağustos 2010 Salı 17:24:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?