1
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

10 bin şoför eğitime alınacak

Bursa Esnaf Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Arif Tak, kentteki şoför esnafını 3 aylık bir eğitime tabi tutacaklarını, halkla ilişkiler ve mesleki eğitimden geçmeyen bu kişilerin şoförlük mesleğini yapamayacağını söyledi.
 
Bursa Valisi Nihat Canpolat'ın da desteklediği, meslek odaları, Milli Eğitim, Emniyet Müdürlüğü ve Uludağ Üniversitesi'nin katkı koyacağı projenin bayramdan sonra hayata geçirileceğini anlatan Besob Başkanı Arif Tak, "Ahilik kültürünü yaymaya çalışıyoruz. Ahilikte eğitim, halkla ilişkiler, kaliteli hizmet anlayışı, dayanışma vardı. Şoför esnafının daha kaliteli, güleryüzlü hizmet vermesi için bu eğitim gerekli oldu" dedi.
 
Şoförler Odası'ndan 2 bin, Minibüsçüler Odası'ndan servis sürücüleriyle birlikte 3 bin 800, halk otobüsçülerinden de bin 500 ve dışarıdan katılmak isteyen sürücülerle birlikte 10 bin kişiye 3'er aylık eğitim vermeyi hedeflediklerini anlatan Arif Tak, "Çıkaracağımız bir yönetmelikle, bu eğitimden geçmeyen şoförler, mesleği icra edemeyecek. Milli Eğitim ile birlikte belge, sertifika vereceğiz. Kendi bünyemizdeki eğitim kadrosu ile birlikte konularının uzmanları esnafımızı eğitecek. Bunun çok yararlı olacağını düşünüyoruz" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2006 Perşembe 13:13:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?