3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

10 minik Ata'sına gidecek

As Merkez, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve onun tüm dünya çocuklarına armağanı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en güzel dizelerle anlatan 10 ilköğretim okulu öğrencisini Anıtkabir ziyaretiyle ödüllendiriyor.

Minik şairler, hem dev defteri resmi bir törenle Büyük Önder’e sunma şansını yakalıyor hem de egemenlik coşkusunu Ata’nın manevi huzurunda yaşıyor. Üstelik pek çok sürpriz ve hediye de onları bekliyor.

1-20 Nisan tarihleri arasında As Merkez’e gelerek “Teşekkürler Atam” isimli dev deftere şiirlerini yazan çocukların eserleri; As Merkez Genel Müdürü Fahir Çam, Uludağ Üniversitesi (UÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretim Görevlisi ve UÜ Kültür Sanat Kurulu Üyesi İbrahim Öztahtalı, Yaşayan Bursa Editörü Dilhun Gökçe Gültekin, AS TV Program Yapımcısı ve sevilen çocuk programı “Bir Varmış Bir Yokmuş”un sunucusu Ezgi Taraklı Kasapoğlu ile eğitime katkıları nedeniyle “Devlet Üstün Hizmet Madalyası” takdim edilen hayırsever işadamı ve herkesin “Musa Amca”sı Musa Coşkun’dan oluşan jüri tarafından değerlendiriliyor.

En güzel şiirleri yazan 10 çocuk ve velileri hem 25 Nisan’da gerçekleştirilecek Anıtkabir ziyaretinde resmi bir törenle dev defteri Büyük Önder’e sunma şansını yakalıyor hem de egemenlik coşkusunu Ata’nın manevi huzurunda yaşıyor. Pek çok sürpriz ve hediyenin yanı sıra jüri üyeleri de Anıtkabir ziyaretinde minik şairlere eşlik ediyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2009 Çarşamba 16:52:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?