4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

10 yeni otobüs hizmette

Bursa Büyükşehir Belediyesi, filosuna dahil ettiği 60 adet yeni otobüsten sonra 9 metrelik 10 yeni körüklü otobüs daha aldı.

6 milyon lira değerindeki 10 tane körüklü otobüsle belediye filosunda araç yaşının bire indiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, toplu ulaşımı yaygınlaştırarak Bursa trafiğini rahatlatmayı hedeflediklerini söyledi.

Altepe, şehirdeki araç sayısının 400 bin olduğuna dikkat çekerek, "Önümüzdeki 6 yıl içinde özel araç sayısının 800 bine ulaşması bekleniyor. Caddeler ve kentin imkanları aynı kalırken herkes kendi aracıyla ulaşım meselesini çözmeye çalışıyor. Geleceğin ulaşımı, toplu taşıma ile gerçekleşecektir. Dünya kentlerinin trafik meselesini çözdüğü gibi, 2 milyon nüfuslu Bursa'da da toplu ulaşıma geçilecektir. Sağlıklı, yaşanabilir Bursa olarak bu adımları atmalıyız.

Bursa olarak bu dönüşümü sağlamak için ulaşımda yüzde 25 olan kamunun payını artıracağız. Her yönüyle modern araçları filomuza katıyoruz. 60 yeni otobüsten sonra 6 milyon değerindeki 10 tane körüklü otobüsle filomuzun yaşı 1'e indi. Türkiye'nin en yeni otobüs filosuna sahibiz. Ulaşımda attığımız bu adım devam edecek" dedi.

Altepe, orta kapısından engeliler için rampa açılan yeni otobüslere törene katılan bir engelli vatandaşı bindirdi. Direksiyonun başına geçen Altepe, konuklara BURULAŞ bahçesinde bir tur attırdı. Manevra sırasında arka körüğü kaldırıma çıkartan Altepe, yolcuların kısa süreli heyecan yaşamasına sebep oldu.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2009 Cuma 13:33:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?