4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

101 alacaklı adliyede buluştu

Bursa'da mahkemenin iflasına karar verdiği Bozbey İnşaat'tan toplam 38 milyon TL alacağı olan onlarca şirket ve işçi, adliyede düzenlenen alacak toplantısında bir araya geldi.

Edinilen bilgiye göre 2. Asliye Ticaret Mahkemesi, açılan "iflasın ertelenmesi" davasına rağmen, merkez Nilüfer ilçesinde faaliyet gösteren Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in eşi Selma Bozbey ile kardeşi Ertan ve akrabaları Hüseyin ve Hasan Bozbey ile Şaziye Çapar ortaklığından oluşan Bozbey İnşaat Turizm Sanayi Ticaret A.Ş.'nin iflasına karar verdi. Şehrin önde gelen inşaat firmalarından biri olan şirketin iflası, tüm alacaklılarını bir araya getirdi. 8. İcra İflas Müdürü Behzat Karadayı başkanlığında toplanan 101 kişi, toplam 38 milyon TL alacakları olduğunu bildirdi.

Adliye kafeteryasındaki toplantıya katılan alacaklılar arasında hararetli tartışmalar yaşandı. Manisa ve Antalya'daki TOKİ inşaatıyla ilgili işlerin takip yetkisinin Kadir Çakar'a verilmesini talep eden Çakarlar İnşaat firması avukatlarına, diğer alacaklılar tepki gösterdi.

Bazı avukatlar şirketin işçi borçlarını ödeyebilmesi için faaliyetlerine devam etmesi gerektiğini vurgularken, şirket avukatı da buna karşı çıktı. İki saat süren toplantının ardından, iflas masasının başına Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Feramuzşah Sarı ile Avukat Egemen Pınar getirildi.

Bundan sonraki süreçte Muhasebeci Sarı ile Avukat Pınar, şirketin alacak ve borçlarını belirleyerek alacak meblağlarına göre ödeme planı yapacak. İflasın kesinleşmesi halinde yapılacak ikinci alacaklar toplantısında da Bozbey İnşaat'ın paraya çevrilecek mal varlıkları eşit miktarda alacaklılara dağıtılacak.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2009 Salı 12:54:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?