4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

101 yıl istendi tahliye oldu

101 YILDAN TAHLİYEYE

Bursa'da kendilerini işadamı olarak tanıtıp piyasayı 3 milyon TL dolandırdıkları iddia edilen ve aralarında bir polis memurunun da bulunduğu 11 kişilik aile çetesi üyelerinden 101 yıla kadar hapsi istenen futbolcu baba tahliye edildi.

2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "banka ve kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık, görevi kötüye kullanmak, suç işlemek için örgüt kurmak, tacir veya şirket ile kooperatif yöneticilerinin dolandırılması" suçlarından toplam 914 yıla kadar hapisleri istenen tutuklu sanıklar Bursaspor'un eski kalecilerinden F.H. (63) ve önceki yıllarda Bilecikspor'da oynayan oğlu S.H. (36) ve O.H. (30) ile örgüt üyesi olduğu iddiasıyla 6 yıla kadar hapsi istenen tutuksuz polis memuru R.S., bugün tekrar hakim karşısına çıktı. Diğer 7 tutuksuz sanık ise duruşmaya katılmadı.

Mahkeme, sanıklar tarafından dolandırıldığı iddia edilen 78 kişiden ilk duruşmaya gelmeyen müştekileri dinledi. Oto kiralama işi yaptığını söyleyen T.A., "Sanık S.H.'ye bir otomobili kiraya vermiştim. 2 ay geçmesine rağmen parasını ödemedi. Sonra bana çek verdi. Verilen çek karşılıksız çıktı. Üstelik aracımı O.O.'ya sattıklarını öğrendim. Aracımı 6 ay boyunca kullandılar. Asgari 5 bin TL zararım oldu. Daha sonra arabayı bana teslim ederken hiç bir alacağımın olmadığına dair bir kağıt imzalattılar. Onlardan şikayetçiyim" dedi.

Bir firmada çalışan Z.Ö. ise, sanıkların kendilerinden bin 60 TL'lik düğün için kumaş alışverişi yaptıklarını belirterek, "250 TL nakit verdiler. Geriye kalan 815 TL için F.H. için hesap açıldı. Oğlu S.H. ise buna kefil oldu. Sonra bu parayı bize ödemediler. Zararımızın tanzim edilmesini istiyorum" diye konuştu.

Bunun üzerine söz alan baba F.H., "Parayı ödeyecektik. Fakat yaptığımız düğün alışverişinin ardından bizi cezaevine aldılar. Parayı o yüzden ödeyemedik" diye konuştu. Diğer müştekiler de sanıklardan şikayetçi olduklarını söylerken, sanıklar ise suçsuz olduklarını savundu.

Mahkeme, hakkında 101 yıla kadar hapsi talep edilen baba F.H.'nin tahliyesine karar verdi.

Dava eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2009 Çarşamba 10:10:04
Güncelleme :21 Ekim 2009 Çarşamba 11:24:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?