5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

106 gayrimenkul kiracı bekliyor

Bursa Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, daha önce vatandaşlar tarafından bağışlanan; ancak kullanılmayan gayri menkullerini kiraya veriyor.

Sosyal Hizmetler İl Müdürü Şaban Kander, aralarında Atatürk’ün de bir müddet kaldığı tarihi Şehbenderler Evi ile bazı gayri menkulleri kiraya vereceklerini açıkladı.

 Kız Lisesi’nin üst sokağında bulunan, Bursa’nın tanınmış "Şehbenderler" sülalesine ait bitişik 2 ayrı binanın da kiralanacak gayri menkuller arasında olduğunu belirten Kander, Atatürk’ün de misafir olduğu binayı, içinde oturan hizmetli bayanın geçen sene vefat etmesi üzerine kiraya vereceklerini bildirdi.

Kander, binanın kiralanarak kurum için gelir veya yarar sağlayacak şekilde kullanılacağını belirtti. Şartlı bağışlanan binanın satılarak değerlendirilmesinin en son düşünülecek şık olduğunun altını çizen Kander, Cumhuriyetin ilk yıllarından kalma binanın, Bursa’ya tarihi bir eser kazandırmak isteyen kurum veya kişilere kiraya verileceğini ifade etti.

İhaleye çıkan binaların ücretli olarak ya da kuruma hizmet verecek şekilde kiralanacağını dile getiren Kander, hedeflerinin binaları Bursalıların hizmetine sunmak olduğunu söyledi. Kander, kuruma bağışlanan 106 gayri menkulün boş olanlarını mahalli gazetelere ilan vermek suretiyle ihaleye çıkardıklarını bildirdi.

Yap-işlet-devret modeliyle kiraya verilecek Şehbenderler Evi’nin ilk aşamada alıcı kurum ya da kişiler tarafından Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve Anıtlar Kurulu’ndan izin alınarak tamamen restore edilmesi gerekiyor.

Bu arada, Bursa Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Arif Tak, Şehbender Evi’ni kendilerinin kiralayarak değerlendirmek istediklerini; ancak bürokrasiye takıldıklarını açıkladı. Binayı restore ederek kullanıma açmak için Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile tüm anlaşmaları yaptıklarını anlatan Tak, "Müdürlükle 49 yıllık bir anlaşma yaptık. İlgili bakanlık 49 yıllık anlaşma talebimizi 10 yılla sınırladı. Bu olacak iş mi? Biz bu binayı 10 yıl kullanmak için 500 milyar lira harcayamayız. Biz görevimizi yaptık, bürokrasi tarihi bir eseri değerlendirmemize engel oldu" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2005 Salı 13:53:29
Güncelleme :8 Mart 2005 Salı 16:36:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?