4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

11 bin kişinin kura heyecanı

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile TOKİ işbirliğinde Hamitler'de yapımı devam eden 992 dairelik ikinci etap toplu konutların sahipleri kurayla belli oldu.

Atatürk Spor Salonu'nu dolduran 11 bin kişi, kura sonrası isimlerinin okunmasını heyecanla bekledi.
992 konutun sahipleri, Atatürk Spor Salonu'nda Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin katılımı ve noter huzurunda yapılan çekilişle belirlendi. Alt gelir grubuna hitap eden 992 konut için toplam 11 bin 60 kişi arasından yapılan torba çekilişinde ilk kurayı Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe çekti. Çekilişte açılış konuşmasını yapan Altepe, bugünün çok heyecanlı bir gün olduğunu belirterek herkese şans diledi.

Salonda belirlenecek yaklaşık bin aile ile birlikte mutlu olduklarını kaydeden Recep Altepe, "Bizim tek amacımız sizlerin mutlu olduğunu görmektir. Başbakanımız konut üretimi konusunda büyük bir kararlılık gösteriyor ve her vatandaşın ev sahibi olmasını istiyor. İnsanların en büyük amacı dünyada bir mekan sahibi olmaktır. Bu dar gelirli vatandaşlar için kolay değil. Bu yüzden belediye olarak, hükümet olarak Türkiye'nin her köşesinde özellikle dar gelirli vatandaşların ev sahibi olması için çaba sarf ediliyor" dedi.

"KONUT YAPMAK SOSYAL HİZMET ANLAYIŞININ GEREĞİDİR"
Muhalefetin hükümeti ve belediyeleri zaman zaman konut projeleri ile ilgili eleştirdiğini hatırlatan Başkan Altepe, "Ev yapmak hükümetin işi değildir denilse de bunu halk istiyor. Biz de yapıyoruz. Sosyal sorumluluk gereği halkın ihtiyaçlarını gidermek bizim en önemli görevlerimizden biridir. Yeni arsalar üreterek halkımızın düşük taksitlerle ev sahibi olması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz" diye konuştu.
Başkan Altepe, konuşmasının ardından 11 şehit ailesinin konutlarını kurasız olarak belirlerken, 11 kişilik gazi kontenjanı ve 232 kişilik engelli grubundan 3'er talihliyi çekilişle belirledi. BAltepe'nin çektiği numara ile ev sahibi olmaya hak kazanan Faik Alptekin, başta Büyükşehir Belediye Başkanı'na ve tüm TOKİ yetkililerine minnettar olduğunu belirterek teşekkür etti. Duygulu anların yaşandığı kura çekilişinde bazı vatandaşlar konut sahibi olmanın mutluluğunu yaşarken, bazıları ise bir sonraki konut
projesinin hayalini kurdu.

"EVRAKLARIN 10 TEMMUZ'A KADAR TESLİM EDİLMESİ GEREKİYOR"
Kurada çıkan asil ve yedekler, teslim etmesi gereken diğer evraklarını 22 Haziran- 10 Temmuz 2009 tarihleri arasında Büyükşehir Belediyesi'nin Toplu Konut müracaat merkezine getirecek. Konut almaya hak sahibi olanlar 3-31 Ağustos tarihleri arasında TOKİ'nin belirleyeceği bankada sözleşmelerini yapacak. Konut sahipleri, Hamitler Alt Gelir Grubu Konut Projesi kapsamında F tipi 2 oda 1 salon nitelikli brüt 84,39 m2 büyüklüğündeki dairelerinin konumlarına göre 15 yıl vadeli ve 335 TL ile 426 TL arası aylık ödemeler yapacak.

Zorunlu yüzde 12 peşinatın dışında hak sahipleri verecekleri peşinatlar oranında en fazla 180 ay taksitle konutlarına sahip olabilecek. Hak sahiplerinden peşinatın yüzde 6'sı sözleşme tarihinde, diğer yüzde 6'sı ise 3 ay sonra tahsil edilecek. Geriye kalan taksitleri konut teslimatını takip eden ayda başlayacak olan toplu konutların sözleşme tarihinden sonra 30 ay içerisinde tamamlanacağı kaydedildi.
1 etapla birlikte Hamitler bölgesinde toplam 2 bin 80 konutun yanı sıra 1 ilkokul, 1 cami, 2 alışveriş merkezi, sağlık ocağı, kreş ve spor sahaları yer alıyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2009 Perşembe 14:03:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
burak güleç IP: 88.247.176.xxx Tarih : 18.06.2009 22:08:02

SLM TOKİ BURSA  HAMİTLER SONUÇLARİ NE ZAMAN ACIKLANACAK