3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

11 yıl ceza alıp tahliye oldular

Bursa'da iş yerine köstebek olarak yerleştirdikleri kadından aldıkları bilgilerle tehdit ettikleri işadamından 100 bin TL para koparmak istedikleri iddia edilen 4 sanık, toplam 11 yıl 1 ay 10 gün hapis cezasına çarptırıldıktan sonra tahliye edildi.

1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "nitelikli yağma" suçundan 15'er yıla kadar hapisleri istenen tutuklu sanıklar Özbekistan uyruklu bayan S.K. (32), uzman çavuşluktan atılan B.G. (32), Y.Ö. (29) ve S.S. (28) son kez hakim karşısına çıktı. Temizlikçi olarak çalıştığı iş yerinde patronu Y.A.'ya ait bilgileri diğer sanıklara sızdırdığı iddia edilen kara kuşak sahibi karateci S.K., patronunun kendisine birlikte olmayı teklif ettiğini öne sürerek, "Ben de bunu arkadaşlarım olan diğer sanıklara anlattım.

Arkadaşlarım da patronumu arayarak bu davranışı konusunda kendisini uyarmışlar. Kesinlikle ondan para talep etmedik. Suçsuzuz" dedi. Diğer sanıklar da müşteki olan işadamı Y.A.'nın kendilerine iftira attığını iddia ederek suçsuz olduklarını söyledi.

Mahkeme olayı yağmaya teşebbüs olarak değerlendirerek 4 sanığa da 2'şer yıl 9'ar ay 10'ar gün hapis cezası verdi. Toplam 11 yıl 1 ay 10 gün hapis cezasına çarptırılan sanıklar, tutuklu kaldıkları süre göz önüne alınarak hükümle birlikte tahliye edildi.

İşadamı Y.A., kendisini telefonla tehdit edip hakkındaki özel bilgileri kullanarak para koparmak isteyen zanlıların yakalanması için polise müracaat etmişti. Yapılan araştırmada; işadamı Y.A.'nın yanında temizlikçi olarak çalışan Özbekistan uyruklu S.K.'nin diğer sanıklara bilgi sızdırdığı belirlenmiş, başlatılan tahkikat sonrasında da işadamından 100 bin TL para istediği iddia edilen 4 kişi yakalanmıştı.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2009 Cuma 17:39:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?