5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

11 yıl sonra dördüzleri oldu

(ÖZEL HABER) - 11 YIL SONRA GELEN DÖRDÜZ SEVİNCİ

Bursa'da 11 yıllık özlemin ardından dördüzleri olan çift, destek için Başbakan'dan yardım istedi. Anne yıllardır bir bebek hasretiyle yanarken şimdi dördüzlerinin olmasının mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. İşçi maaşıyla geçinen baba ise kimseye muhtaç olmadan çocuklarını büyütebilmek için Başbakan Erdoğan'dan destek beklediklerini ifade etti

Bursa'da 11 yıl boyunca çocuk hasreti çeken İbrahim(38) ve Emine Dilber(30) çiftinin dördüz çocukları oldu. Gelişim sıkıntısı sebebiyle kuvözde tutulan bebekler, yaklaşık 3 ay sonra ailesine teslim edilebildi. Bu arada anne ve babaya hiç çocukları olmadığı için bebek bakma eğitimi verildi. Yavrularına kavuştuktan sonra dünyanın en mutlu insanı olan Dilber çifti, ikisi kız, ikisi de erkek olan bebeklerine Bilal, Ömer, Zehra, Zeynep isimlerini koydu. Yıllardır tek bir bebek sesine hasret ev, artık dördüzlerin sesleriyle inliyordu. Bebekler büyüdükçe, masrafları da dörde katlanarak büyüdü. Aynı anda ağlayıp, aynı anda acıkan bebeklerin zor ve meşakkatli bakımı, Dilber çiftini hiç de zorlamadı. Çünkü onlar, 11 yıl boyunca bu anın özlemiyle yanıyordu. Tüm zorluklara göğüs geren çiftin belini bebeklerin bakımı değil, maddi imkansızlıklar büktü. Asgari ücretin biraz üstünde maaş alan işçi baba, bir yandan bez, bir yandan da mama derken zorlanmaya başladı. Yardım edecek kimsesi olmayan Dilber çifti, çareyi yetkililere seslenmekte buldu.

"BİZİ TEŞVİK EDEN BAŞBAKAN'DAN YARDIM BEKLİYORUZ"

Bunun, 11 yıllık hasretin ardından gelen eşsiz bir mutluluk olduğunu ifade eden baba İbrahim Dilber, destek için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a seslenirken, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'en az 3 çocuk yapın' diyor. Benim ise dört tane çocuğum oldu. Onlar sesleriyle, yuvamızı şenlendirdi. Onlardan hiçbir şekilde ayrılmak istemiyoruz. Onlar bizim her şeyimiz. Kimseye muhtaç olmadan yavrularımızı büyütmek istiyoruz. Bunun için bebek konusunda, herkesi teşvik eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sesleniyor, yardımını bekliyoruz" dedi.

"UYKUYU UNUTTUM AMA DEĞER"

Bir dördüz annesi olmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Emine Dilber ise, "10 yıl boyunca evlat hasretiyle geçen sakin hayatımız birden bire maratona dönüştü. 10 yıllık rahatlıktan sonra şimdi uykuyu unuttuk. Ama olsun, onlara canımız feda olsun. Yıllardır kucağımda bir bebeğim olsun istedim. Şimdi dört tane oldu. Ağlanıp sızlanmaya hakkım yok. Hepsi aynı anda ağlıyor, hatta hıçkırıyor. Her gün farklı şeylerini keşfediyoruz. Zar zor üçünü uyutuyorum. Birden biri ağlamaya başlıyor. Hepsi uyanıp adeta ona eşlik ediyor. Gündüzleri tek başımayım, akşamları eşim gelip bana yardım ediyor. Buna dayanacak maddi gücümüz kalmadı. Eşimin marangoz ve döşemeci arkadaşları bize özel olarak dizayn edilmiş, dörtlü bir beşik hediye etti. Fakat bebeklerimiz çok çabuk büyüyor. Artık bu beşikleri bile dar gelmeye başladı. Yavrularımızı kimseye muhtaç olmadan büyütmek istiyor. Sadece bunun için yetkililerden yardım istiyoruz" diye konuştu.

(ÖZEL HABER) - 11 YIL SONRA GELEN DÖRDÜZ SEVİNCİ
(ÖZEL HABER) - 11 YIL SONRA GELEN DÖRDÜZ SEVİNCİ
(ÖZEL HABER) - 11 YIL SONRA GELEN DÖRDÜZ SEVİNCİ
(ÖZEL HABER) - 11 YIL SONRA GELEN DÖRDÜZ SEVİNCİ
(ÖZEL HABER) - 11 YIL SONRA GELEN DÖRDÜZ SEVİNCİ
(ÖZEL HABER) - 11 YIL SONRA GELEN DÖRDÜZ SEVİNCİ
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2010 Pazar 10:49:01
Güncelleme :29 Ağustos 2010 Pazar 11:03:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?