4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

112 acil nokta sayısı arttı

Bursa'da daha önce merkez ve ilçelerde 31 olan 112 acil servis nokta sayısı yeni açılan bölgelerle 35'e çıkartıldı. Sağlık Müdürlüğü ayrıca 6 adet tam donanımlı ambulans kiralayarak Türkiye'de bir ilke imza attı.

Bursa'da Sağlık Müdürlüğü bünyesine bağlı 112 acil nokta sayısı yeni açılan 4 nokta ile birlikte 35'e çıkartıldı. İhtisas, Demirtaş, Dörtçelik ve Fomara Çocuk Hastanesi bölgelerine eklenen yeni noktalarla sayı 35'e çıktı. Günde ortalama 17 vakaya müdahale eden noktalar 24 saat boyunca hizmet veriyor.

6 TAM DONANIMLI YENİ AMBULANS KİRALANDI
İl Sağlık Müdürlüğü 6 adet tam donanımlı yeni ambulans kiralayarak Türkiye'de bir ilke imza attı. Şoförü ve içindeki donanımı ile kiralanan ambulanslar 24 saat hizmet vermek için göreve başladı.

Sağlık Bakanlığı'nın bu projeyi desteklediğini ifade eden İl Sağlık Müdürü İsmail Hakkı Çelik, "Bu yöntem diğer illere de örnek olacak. Maliyet olarak daha ucuz olan bu yöntem ambulans ve şoför sıkıntımızı çözecek. Profosyonel şoförü ve tam donanımlı ambulanslarımız göreve başladı" dedi.

Çelik, 36 yeni paromedik çalışanın göreve başladığını ifade ederek, önümüzdeki günlerde yeni görevlendirmelerin olacağını da sözlerine ekledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2009 Perşembe 15:18:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?