3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

12. Uluslararası Edebiyat Günleri

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek olan 12. Uluslararası Edebiyat Günleri, 3 Kasım Cumartesi günü başlıyor. 

'Edebiyatta Özgürlük' konusundan hareketle 'Günümüz Edebiyatında İnsan ve Özgürlük' temasının işleneceği 12. Uluslararası Bursa Edebiyat Günleri, edebiyat meraklılarını Kent Müzesi ve Tayyare Kültür Merkezi'nde bir araya getirecek. Edebiyatın usta kalemlerinden Ataol Behramoğlu, Yücel Kayıran, Cem Deveci, Ali Galip Yener, Yaşar Güneş, Hande Öğüt, Cemal Atay Genç, Prof. Necmi Gürsakal, Hacı Tonak ve Doç. Dr. Bilal Kemikli gibi isimlerin katılacağı Edebiyat Günleri, Litvanya'dan Uldis Berzins ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)'den Fikret Demirağ'ı da Bursalılarla buluşturacak. 

Şehrin kültür ve sanat yaşamına yeni renkler katacak olan 12. Uluslararası Bursa Edebiyat Günleri'nde 'Türk ve Dünya Şiirinde Özgürlük', 'Günümüz Dünyasında Özgürlük' ve 'Bursa'da Edebiyat ve Özgürlük' konularının gündeme getirileceği sempozyumlar yapılacak. Ömer Özgeç'in çağdaş şairlerin eserlerinden bestelenen şiirlerin gitar ve armonika eşliğinde müzik dinletisinde seslendireceği edebiyat günlerinde, usta kalemlerin gitar eşliğinde şiirler okuyacağı bir etkinlik de gerçekleştirilecek. 'Edebiyat Günleri' 4 Kasım Pazar günü sona erecek.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2007 Cumartesi 16:33:05
Güncelleme :27 Ekim 2007 Cumartesi 16:34:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?