2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

12 kaçak bina yıkıldı

Kaçak ve çarpık yapılaşmayla mücadelesine devam eden Yıldırım Belediyesi, yıkımlarını sürdürüyor. Kaçak yapı ekipleri, 2 günde 6 semtte 6 temel, 4 zemin ve 2 ilave katı yerle bir ettiler. 

Yıkım, sabahın erken saatlerinde güvenlik güçlerinin desteği ile başladı.Yavuzselim, Çınarönü, Arabayatağı, Yunusemre, Hacivat ve Şirinevler Mahalleleri’nde altı temel dört zemin ve iki ilave katı yıkan ekipler, bildik manzaraları sergileyen vatandaşlarımıza kaçak yapılaşmanın Yıldırım’a ve Bursa’ya verdiği zararları anlattı.
Kaçak yapılaşma konusundaki kararlılıklarından vazgeçmediklerini belirten Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, “Kimsenin tuğla üzerine tuğla koymamasını istedik. Bununla ilgili olarak pankartlar ve el broşürleri ile vatandaşlarımızı sürekli uyardık, uyarmaya da devam ediyoruz. Kaçak bina yapan vatandaşlarımıza hapis, deprem gerçeğini hatırlatıyoruz. 17 mahallemizde 40 yıllık plan sorununu çözerek mahallelerimizi imara kavuşturduk. Ruhsat işlemlerini kolaylaştırdık. Ayrıca, toplu konut projelerimizi bir bir sona erdiriyoruz. Lütfen, vatandaşlarımız bizlere yardımcı olsunlar. El birliği ile Yıldırım İlçesi’nde kaçak yapılaşma ve çarpık yapılaşmayı sona erdirelim. Amacımız, Yıldırım İlçesi’ni kurtarmak. Kaçak yapıların yıkımının devam edeceği gibi çarpık ve çirkin yapılaşmanın da karşısında olacağız ” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2007 Çarşamba 15:27:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?