30
Nisan
2024
Salı
BURSA

12 saat süren kabus!

Uludağ'a arkadaşlarıyla birlikte kamp yapmaya gelen üniversiteli dağcı kız, kamp alanından ihtiyaç gidermek için ayrılınca kayboldu.

Sis sebebiyle yolunu kaybeden kızın bulunması için ekipler seferber oldu. 12 saatlik kabusun ardından bulunan genç kız, ambulansla hastaneye kaldırıldı. 

Edinilen bilgiye göre, İzmir 9 Eylül Üniversitesi İşletme Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi Eda Ergul (20), üyesi olduğu üniversitenin dağcılık kulübü üyeleriyle birlikte Uludağ'a geldi. Saat 19.00 sıralarında maden ocakları mevkiinde arkadaşlarıyla birlikte kamp kuran Ergul, ihtiyaç gidermek için çadırından çıktı. Yoğun sis sebebiyle yolunu kaybeden genç kız, saatlerce yolunu bulmaya çalıştı. Kaybolduğunu anlayınca telefonla jandarmayı arayan Ergul, donmak üzere olduğunu bildirdi.

Jandarma Arama Kurtarma, Sivil Savunma, AKUT ve NAK ekipleri, genç kızın bulunması için seferber oldu. Yoğun sis, genç kızı kurtarmaya gelen ekiplere de zor anlar yaşattı. Gece karanlığında saatler süren aramanın ardından Ergul, Kayapınar mevkiinde saat 07.00 sıralarında bulundu. Donmak üzere olan genç kız, yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi.

KOŞARAK HAYATA TUTUNDU

Uludağ'da kaybolan üniversiteli genç kızın donarak ölmekten, uykusu geldiğinde koştuğu için kurtulduğu ortaya çıktı. Yaşadığı 12 saatlik kabusu anlatan genç kız, "Gördüğüm ışıkları, arkadaşlarım zannederek takip etmem en aptalca şeydi" diye konuştu. Genç kıza ilk ulaşan kurtarma ekipleri ise, "uykusu geldiğinde koşması faciayı engelledi" dediler

Edinilen bilgiye göre, İzmir 9 Eylül Üniversitesi işletme bölümü birinci sınıf öğrencisi olan 20 yaşındaki Eda Ergul, üyesi olduğu üniversitenin dağcılık kulübü üyesi 18 arkadaşıyla birlikte Uludağ'a geldi. Saat 19.00 sıralarında maden ocakları mevkiinde arkadaşlarıyla birlikte kamp kuran Ergul, ihtiyaç gidermek için çadırından çıktı. Yoğun sis sebebiyle yolunu kaybeden genç kız, saatlerce yürüdü. Kaybolduğunu anlayınca telefonla jandarmayı arayan Ergul donmak üzere olduğunu bildirdi.

Jandarma Arama Kurtarma, Sivil Savunma, AKUT ve NAK ekipleri, genç kızın bulunması için seferber oldu. Yoğun sis, genç kızı kurtarmaya gelen ekiplere de zor anlar yaşattı. Genç kız kurtarma ekiplerine kabus dolu anları anlattı
Kaybolduğu zaman maden ocakları bölgesinde boş bir binaya girerek soğuktan korunduğunu söyleyen Ergul, "Bu sırada gördüğüm ışığı arkadaşlarım tutuyor zannettim. Keşke binada kalsaydım. Bu yaptığın en aptalca şeydi. Şu anda, bu durumda olmamın tek sebebi o binadan çıkmam oldu. Girdiğim ormandan çok zor çıktım" diye konuştu.

Genç kıza ulaşan NAK Ekibi üyesi Bülent Suayiş ve Emrah Oğuz, genç kızın kendilerini görünce koşmaya başladığını bunun da herkesi sevindirdiğini ifade etti. Oğuz sözlerini şöyle sürdürdü:

"Genç kız, kamp alanından uzaklaşmış. Hava muhalefeti değişince de sis yüzünden yolunu kaybetmiş. Biz ona ulaştığımızda koşarak yanımıza geldi. Tabi bu da bizi çok sevindirdi. Dağcılığa yeni başlamış ama uykusu geldiğinde koşmuş. Uyumaması gerektiğini biliyormuş, o konuda bilinçliymiş. Kendisine yön tayin etmeye çalışmış. Hemen ilk müdahalesini yaptık. Termal battaniyeye sardık. Çoraplarını değiştirdi. İyi durumdaydı. Biz onu kendi kamp alanından 4-5 saatlik bir uzakta bulduk. Kıyafetlerinin korunaklı olması da avantajına olmuş"

iha
Yayın Tarihi : 9 Mart 2013 Cumartesi 17:35:39
Güncelleme :9 Mart 2013 Cumartesi 17:37:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?