6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

12 tarihi eser yenileniyor

BURSA'DA TARİHİ ESERLER YENİLENİYOR

Vakıflar Bölge Müdürlüğü Bursa'nın tarihi yüzünü yenilemeye devam ediyor. Yapılan ihalelerle Bursa'daki 12 eşsiz eser eski güzelliğine kavuşacak. Osmangazi, Yıldırım, Mudanya, İznik, Kestel, Mustafakemalpaşa ve Karacabey ilçelerindeki eserlerde yapılacak restorasyonlarla Bursa'nın tarihi eserleri yenilenmiş olacak.

Osmangazi İlçesinde bulunan Nakkaş Ali Paşa Mescidi 183 bin TL'ye 1 yıl içinde inşa edilecek. İlçede bulunan diğer eserlerden Hıdırlık Nilüfer Hatun Camisinin restorasyonu 89 bin TL'ye, Karıştıran Süleyman Paşa Türbesi de 64 bin liraya restore edilecek. Restorasyonlar Kasım 2010'da son bulacak. Altıparmak Caddesi'ndeki Şahabettin Paşa Cami'nin onarımı ise 6 ay içinde tamamlanacak. Camide yapılan çalışmalar 173 bin liraya mal olacak.

Yıldırım ilçesinde bulunan Hüsamettin Tekke Cami 196 bin TL'ye, Mudanya'da bulunan Hasan Bey Cami de 186 bin liraya restore edilecek

Kestel'de bulunan Vani Mehmet Efendi Cami'nin onarımı ise işadamı Osman Yıldız tarafından yaptırılıyor. Kestel Aksu Köyü Cami ve Hamamı'nın ihaleleri de yapıldı. Caminin restorasyonu 6 ayda tamamlanacak ve 257 bin TL'ye mal olacak. Hamamın onarım çalışmaları ise 154 bin liraya gerçekleşecek.

Mustafakemalpaşa'daki tarihi eserlerden Şey Müftü Cami ile Karacabey Ulu Cami'nin masrafları henüz belirlenmedi. İki eşsiz eserin çalışmalarına önümüzdeki günlerde başlanması bekleniyor. İznik 2. Murat Hamamı ihalesi ise onay aşamasında. İhaleler onaylanır onaylanmaz çalışmalara başlanacak.

BURSA'DA TARİHİ ESERLER YENİLENİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2010 Perşembe 09:17:00
Güncelleme :29 Temmuz 2010 Perşembe 10:25:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?