4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

12 yıllık şoförden örnek davranış

Bursa'da bir otobüs şoförü, bulduğu cüzdanın sahibini arıyor.

Ataevler - Devlet Hastanesi güzergahında çalışan Maşallah Balkaya isimli otobüs şoförü, 2 gün önce 42-A numaralı otobüste, içinde 500 TL, kredi kartları, kimlik ve 1 altın kolye olan bir cüzdan buldu. Balkaya, cüzdanın sahibi Serkan Topçu'yu aramaya başladı. Otobüste binen vatandaşlara cüzdanı gösteren şoför, cüzdan sahibi Topçu'nun bir an önce gelip cüzdanını geri almasını istiyor.

2 gün önce akşam 21.00 sıralarında eve gittiğinde otobüsü temizlemeye başladığını anlatan Maşallah Balkaya, "Koltuk arasında bir cüzdan gördüm. Sahibini bulmak için tekar otobüsle geri dönerek, durakları tek tek kontrol ettim. Henüz cüzdan sahibine ulaşamadım. Benim yaptığım davranış bir insanlık görevi. Benim yerimde kim olursa olsun aynı şeyi yapardı. Daha önce de otobüsümde 3 cüzdan bulmuştum. Hatta cüzdanın birisini sahibine teslim ettiğim zaman bana 3 adet gömlek aldı. Yaptığım davranışı takdirle karşıladı" şeklinde konuştu.

12 yıldır bu işi yaptığını ve işinden memnun olduğunun altını çizen Balkaya, "Mal sahibi değilim. Günlük 30 TL'ye çalışıyorum. 2 tane oğlum var. Boğazımdan haram lokma geçmedi" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2009 Salı 14:58:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
HÜSEYİN BAYN IP: 88.245.211.xxx Tarih : 3.02.2009 16:59:05

bravoo...senin gibilerin hürmetine bu dünya dönüyor..