2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

15 Şehit için gıyabi cenaze namazı

Türkiye son birkaç günde teröre kurban verdiği 15 evladına ağlarken, Bursalılar da şehitleri gıyabi cenaze namazıyla unutmadı. 

Ulucami'de öğle namazına müteakip kılınan gıyabi cenaze namazında binlerce Bursalı şehitler için dua edip, terörün son bulmasını istediler. 

Saadet Partisi Gençlik Kolları'nın organizasyonuyla Ulucami'de öğle namazının ardından binlerce Bursalı saf tuttu. Şehitler için rahmet dileyen ve dua eden Bursalılar, Ramazan-ı şerifin son günlerinde annelerin gözyaşlarının dinmesini istediler. Saadet Partisi Gençlik Kolları Başkanı Ali Molla Salih, 15 fidanı solduran kahpelerin Anadolu'ya bayramı zehir ettiğini belirterek, "O Anadolu ki, Mevla'nın sevgisiyle sulanmış bir yurt. "Fırat ta bir kuzuyu bir kurt kapsa yanar ta yüreğim" diyen bir ecdadın miras bıraktığı bir vatan. Ve bu vatan parçasında, son çeyrek asırdır gözyaşları dinmek bilmiyor.Bu milletin sabrı da çok sıkıdır. Ama bu millet bir öfkelenirse dünya gelse önünde duramaz. Bu acıyı kim nasıl ve ne şekilde bitirecekse bitirsin. Artık yeter. Dün ne denli yağan bir acı içerisindeysek, bugün de bir o kadar dehşetli bir öfke içerisindeyiz. Bu millet tarih sahnesine çıktığı günden bu yana hiç bu kadar acz içerisine düşürülmemiştir. Biz buradan sadece birilerinin bağırdığı gibi 'Kahrolsun PKK, kahrolsun katiller' diye bağırmayacağız. Önce kahrolsun kahpeler, kahrolsun emperyalistler. Sonra kahrolsun Amerika, kahrolsun Siyonistler, kahrolsun İsrail. Biz bu kahpelerin bu bölgedeki kollarını kırmadan bu acının durmayacağını gördüğümüz için, devletimizin bu kolları bileğinden yakalayıp yürü git demesini bir an önce bekliyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2007 Salı 16:25:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
orhan hekim IP: 88.245.3.xxx Tarih : 10.10.2007 02:09:42

tebrikler gençler birileri gibi bu olayları ve şanlı şehitlerimizi kullanma şerefsizliğine gitmemişsiniz ayrıca onlar nerede acaba?