4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

150 genç için iş umudu doğdu!

Bursa'da Coşkunöz Eğitim Vakfı'nın çeşitli sivil toplum örgütleri ve Uludağ Üniversitesi ortaklığı ile yaptığı başvuru neticesinde Avrupa Birliği (AB) tarafından "aktif istihdam tedbirleri 2008" projesi onaylandı.

Proje çerçevesinde 150 işsiz genç, 6 ayrı dalda eğitilip istihdam edilmeleri sağlanacak.

Coşkunöz Eğitim Vakfı'nın BUSİAD, MESS Eğitim Vakfı, Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu ortaklığı yaptığı "İş'te fırsat" projesinin ortaklık sözleşmesi imzalandı. Programda konuşma yapan Coşkunöz Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve BUSİAD Başkan Yardımcısı Oya Coşkunöz Yöney, ülkede tüm boyutları ile etkisini gösteren krizin işsizlikle mücadeleyi her zamankinden daha önemli hale getirdiğini belirterek, hükümetin reel sektöre kriz karşısında gerekli desteği sağlamasını istedi.

Proje ile Türkiye ve Bursa ekonomisine vasıflı iş gücü kazandırılmasında önemli bir adım atıldığını dile getiren Yöney, "Proje kapsamında verilecek eğitim konuları, Coşkunöz Eğitim Vakfı tarafından yapılan 'Bursa Sanayiinin Öncelikli Olarak Tercih Ettiği Yetkinlikler ve İş Alanlarını Belirleme Anketi' sonuçlarına göre tespit edildi. 6 ana başlıkta verilecek eğitimlerin 150 işsiz gencin istihdam edilmesi sağlanacak. Krize rağmen işsiz gençlerimizi istihdam edilmelerini sağlamak önemli bir çalışmadır" dedi.

"KRİZ SONRASI BİZLERİ YENİ BİR DENGE BEKLİYOR"
Yöney, kriz öncesinde Türkiye'de otomotiv sektörünün çok hızlı büyüme içerisinde olduğunu belirterek, "Bugün şunu öngörebiliyoruz. Bu krizin biteceği gün yepyeni bir ekonomik denge bizleri bekliyor. Küresel pazar, küresel iş gücü talep ediyor. Bu küresel iş gücünün yetiştirilmes i için ekonominin bütün aktörleri işbirliği içerisinde yapılmalı. Türkiye'deki mesleki eğitim yaygınlaştırılmalı ve kalitesi şirketlerin küresel rekabetleri için en yüksek seviyeye getirilmeli. Bu doğrultuda sürekli yeni projeler geliştirecektir" diye konuştu.

Yöney'in konuşmasının ardından MESS Eğitim Vakfı Genel Müdür Vekili Sedat Fenerci, BUSİAD Genel Sekreteri Ali Ceylan ve Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Doğan Şenyüz'de proje hakkında açıklamalar yaptı.
Konuşmaların ardından AB tarafından onaylanan projenin ortaklık sözleşmesi imzalandı.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2009 Salı 20:53:09
Güncelleme :27 Ocak 2009 Salı 20:57:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
özgür yavuzkan IP: 85.103.195.xxx Tarih : 29.01.2009 15:13:51

bunun internet sitesi varmış form doldurma onu nerden bulucaz