4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

155 hattında liseli sesi

Bursa'da lise öğrencilerine toplum hayatında sorumluluk duygusunu artırmaları amacıyla, polisin çalışmaları anlatıldı. Emniyet Müdürlüğü'nü gezerek bilgi alan öğrenciler 155 ihbar telefonlarına cevap verdi, polislere "işkence odası var mı" diye sordu.

Cumhuriyet Lisesi"nde öğrenim gören 50 öğrenci, polisin kendilerine ulaşılabilirliğini görmek ve iletişim kurmak amacıyla Emniyet Müdür Vekili Ahmet Cemal Çalışkan'ı makamında ziyaret etti. Emniyet Müdürlüğünü gezerek bilgi alan öğrenciler ilk olarak 155 Haber Merkezi'ne gitti. Gelen ihbarların değerlendirilmesi yönünde bilgi toplayan öğrenciler telefonlara bakmayı ihmal etmedi.

155 hattının başına oturan bir kız ve bir erkek öğrenci gelen ihbarları alarak ekipleri yönlendirdi. Gelen ihbarlardan ürken ve şaşıran kız öğrenci heyecanlanarak yerinden kalktı. 155 hattını arayan bir bayan şikayetini alan kız öğrencinin gülmesi üzerine tekrar arayarak, "Ben ihbar veriyorum karşımdaki polis gülüyor ve heyecanlı davranıyor" dedi. Bunun üzerine 155 görevlileri olayın bir çalışma olduğunu ve karşısındaki kişinin öğrenci olduğunu söyleyince neşeli dakikalar yaşandı.

Erkek öğrenci ise kendisini arayan ve eşini darp ettiğini söyleyen ihbarcıya, "Niçin darp ediyorsun. Şimdi eşinin yanına git ve özür dile" şeklinde cevap verdi.
Haber merkezinin ardından Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne geçen öğrenciler sorularıyla polis yetkililerini terletti. Bir kız öğrenci kendisini dinleyen polis yetkilisine "İşkence odanız var mı?" diye sordu.

Polis yetkilisi ise, "Öyle bir odamız yok. Sadece ifadelerin alındığı odamız var ve suçluların adliyeye sevk edilmeden önce bekletildiği nezaretlerimiz var" diye cevap verdi.  Proje kapsamında duyduğu memnuniyeti dile getiren Emniyet Müdür Vekili Ahmet Cemal Çalışkan, "Biz de genç iken polislerin çalışmalarını merak ediyorduk. Öğrencilerimiz bu proje kapsamında polisi daha iyi tanıyacaklar ve merak ettiklerini öğrenme imkanı bulacaklar" dedi.

Bir ay sürecek Sosyal Sorumluluk Projesinin gençlere suçlarla mücadele de polis ağabey ve ablalarının bilgi birikimleri aktarmak, toplumdaki duyarlılığı arttırarak ve gençleri kanundışı davranışlardan uzak tutmak olduğu belirtildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2009 Perşembe 14:39:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?