3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

16. Karagöz Kültür Şenlikleri

Bursa'nın Orhaneli ilçesinde 16. Karagöz Kültür Şenlikleri'nde İsmail Türüt, Alişan, Umut Kuzey ve Zühre gibi sanatçılar sahne aldı. İsmail Türüt, kasetinde yer almayan "ateş çemberi" isimli türküsünü seslendirdi, vatandaşlar şenliklerde terörü protesto etti.

Doğa Bekleriz'in sunuculuğunu yaptığı şenliklere AK Parti Bursa Milletvekili Faruk Anbarcıoğlu, milletvekili adayları İsmail Tatlıoğlu, Cennet Cankılıç, Sedat Kızılcıklı, Canan Candemir, Mehmet Tunçak, Kaymakam Ahmet Atılkan, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Dağder Kocakavacık halk oyunları ekibinin gösterileriyle başlayan festivalin son gününde en iyi çilek ve kiraz üreticileri ödüllendirildi. Şenlikte sahne alan İsmail Türüt türküleriyle vatandaşları coşturdu. Türüt, kasetine alınmayan "ateş çemberi" isimli türküsünü okuduğunda vatandaşlardan büyük alkış aldı. Şenliğe katılanlar terör olaylarını protesto etti. Bir ara İsmail Türüt, protokol mensuplarıyla sahnede horon tepti.

Şenlikte daha sonra sanatçı Alişan sahneye çıktı. Duygulu ve hareketli parçalarıyla izleyenleri coşturan Alişan, bir ara sahneden inerek özürlü bir hayranıyla hasret giderdi.

Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, şenliğe katılan vatandaşlara, davetlilere ve sanatçılara teşekkür ederek, gelecek yıllarda daha renkli şenlikler müjdesi verdi. Şenlik kapsamında İhlas Haber Ajansı Orhaneli muhabiri Bülent Değirmen'e belediye tarafından hazırlanan plaketi, meslektaşı olan AK Partili milletvekili adayı Cennet Çankılıç tarafından verildi.
iha
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2007 Pazartesi 12:56:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?