2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

16 kişi hakim karşısında

SKANDAL GÖZALTI ŞÜPHELİLERİ HAKİM KARŞISINDA

Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı'nın isim benzerliğinden dolayı yanlışlıkla gözaltına alındığı ihale yolsuzluğu soruşturması kapsamında, haklarında 462 yıla kadar hapis talebiyle dava açılan ve aralarında eski milletvekili, kamu çalışanları ve müteahhitlerin de bulunduğu 16 kişinin yargılanmasına başlandı.

Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "suç işlemek için örgüt kurmak, kurulan örgüte üye olmak ve ihaleye fesat karıştırmak" suçlarından toplam 462 yıla kadar hapisleri istenen eski milletvekili M.G. (56), Sakarya Bayındırlık İskan Müdürü ve suç tarihinde Uludağ Üniversitesi Yapı İşleri Teknik Daire Başkanı olan S.T. (57), Uludağ Üniversitesi Bütçe Daire Başkanı Z.Ö. (63), Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü Müdür Yardımcılarından M.A. (54), İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı A.Y. (55) ve müteahhitler C.Ö. (41), E.Ç. (47), M.T.Ö. (49), İ.G. (51), F.T. (56), B.K. (45), A.R.B. (50), Ş.Ç. (57) ile S.G. (62) ilk kez hakim karşısına çıktı. Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı'nın isim benzerliğinden dolayı yanlışlıkla gözaltına alınmasına yol açan gerçek şüpheli İ.Y. (47) ve M.E. (50) ise ilk duruşmaya katılmadı.

 

ÇETE LİDERİ OLMAKLA SUÇLANAN ESKİ MİLLETVEKİLİ SUÇSUZ OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Kurulan suç örgütünün lideri olduğu iddiasıyla 63 yıla kadar hapsi istenen eski milletvekili M.G., "Fesat karıştırıldığı iddia edilen ihalelerin hiçbiriyle alakam yoktur. Çete üyesi olduğu öne sürülen diğer sanıklardan sadece ikisini tanırım. Ben siyasi hayatım boyunca birçok otoyolun yapımına imza atmış birisiyim. Benim bu tür ihalelerle işim olmaz. Kendi şirketim adına da hiçbir ihale almış değilim. İddialar asılsızdır" dedi.

 

İFADE VEREN BAYINDIRLIK MÜDÜRÜNÜN GÖZLERİ DOLDU

İfade verirken Sakarya Bayındırlık İskan Müdürü S.T.'nin gözlerinin dolması dikkatlerden kaçmadı. Bunları hak etmediğini söyleyen S.T., "Kamuda uzun yıllar yüksek mimarlık yaptım. 2005-2006 yılları arasında Uludağ Üniversitesi'nde yapı işleri teknik daire başkanlığı görevini yürüttüm. Görev yaptığım süre içinde hiçbir ihaleye fesat karıştırmadım. Uludağ Üniversitesi'nde görev yaparken ihale dosyası alan firmalar şartnamelerdeki bazı eksiklikler için tek yetkili olduğum için doğrudan beni ararlardı. Ben

de kendilerini diğer teknik elemanlara yönlendirirdim. Ancak bu görüşmelerimiz farklı yerlere oturtulmuş. Bu da benim çok zoruma gidiyor. Somut hiçbir delil olmadan sadece telefon kayıtlarıyla suçlanıyoruz. Üstelik görevde olmadığım zamandaki ihaleye bile adım karıştırılmakta. Hakkımızda iddianameye dayanak olan bilirkişi raporunu da kesinlikle kabul etmiyorum" diye konuştu.

 

"POLİS ŞAFAK VAKTİ EVLERİMİZİ BASTI"

İhaleye fesat karıştırmakla suçlanan müteahhitlerden B.K., "Sabahın 06.00'sında polis kapıdan bacadan evimize girip bizi yaka paça gözaltına aldı. Birlikte çete kurduğumuz iddia edilen sanıklardan sadece S.T.'yi hemşehrim olduğu için tanıyorum. Üstelik fesat karıştırdığımız iddia edilen ihalenin yapıldığından bile haberim yok. Suçsuzum. Beraatimi istiyorum" dedi.

Uludağ Üniversitesi'nde 1983 yılından beri 300 ihaleye katıldığını ve yaptığı başarılı işlerden dolayı 20'ye yakın işte özel davet mektubu aldığını belirten müteahhit S.G. ise, "Uludağ Üniversitesi'nin ilk ve son en yüksek bedelli ihalelerini de ben aldım. Bunların sonuncusu halen devam ediyor. Ancak benim ihalelere fesat karıştırmam asla mümkün değil. Hazırlanan bilirkişi raporlarını da kabul etmiyorum. Üniversite yönetimi başarılı çalışmalarım sebebiyle bana çok sayıda teşekkür plaketi verdi" diye konuştu.

İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı A.Y. de Odunluk İlköğretim Okulu ihalesine komisyon üyesi olarak katıldığını, müteahhitlerle hiçbir görüşmesinin olmadığını söyledi.

Bu arada isim benzerliği yüzünden Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı'nın yanlışlıkla gözaltını alınmasına sebep olan gerçek şüpheli İ.Y.'nin adres değişikliği sebebiyle tebligat yapılamadığı için davaya katılmadığı belirtildi.

Dava, eksiklerin giderilmesi ve dinlenmeyen diğer iki sanığın da ifadelerinin alınması için ertelendi.

SKANDAL GÖZALTI ŞÜPHELİLERİ HAKİM KARŞISINDA
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2011 Çarşamba 11:45:02
Güncelleme :19 Ocak 2011 Çarşamba 13:42:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?