2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

17 kişilik şebeke çökertildi

Bursa, Çanakkale ve Kütahya'da son bir yılda 32 işyerindeki çelik kasadan 1 milyon YTL değerinde ziynet eşyası, nakit para, değerli elektronik eşya çaldığı öne sürülen şebeke çökertildi. Bursa Polisi'nin 3 aydır takip ettiği ve "Cash" adını verdiği operasyon kapsamında 17 kişi gözaltına alınırken, gözaltına alınan kişiler arasında çalıntı ziynet eşyası, cep telefonu ve elektronik eşyalar ile silahları satın alan 3 esnafında bulunduğu açıklandı. Zanlılardan birisinin ise hırsızlık olaylarından elde edilen gelirle cinsel gücü artırıcı haplar satın aldığı da belirlendi.
 
Bursa Emniyet Müdürü Tahsin Demir, Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin 3 aydır sürdürdüğü takip sonucu eş zamanlı operasyon başlatıldığını, Bursa, Çanakkale ve Kütahya'daki 32 işyerinden çelik kasa hırsızlığı olayının aydınlatıldığını söyledi. Soruşturmanın devam ettiğini bildiren Demir, gözaltı sayısının ileriki safhalarda artabileceğini, zanlılarla birlikte 475 bin YTL değerinde ziynet, elektronik eşya, cep telefonu, silah ve değerli eşya ele geçirildiğini söyledi.

POLİS ŞEBEKEYİ, BİR KİŞİYİ TAKİP EDEREK ÇÖKERTTİ 

Şebeke üyelerinin filmlerdeki hırsızlık çetelerini aratmayan bir yöntemle çalıştıkları da ortaya çıkarıldı.
 
Daha önceden suç kaydı bulunan T.O. isimli kişinin Altıparmak'taki işyerine gidip gelen şahısları takip eden hırsızlık masası ekipleri olayları aydınlatmayı başardı. Soyulacak işyerleri için koordineli olarak 3 ekip halinde çalışan şebekenin birinci ekibinin önceden keşif yaptığı ve olay günü işyerinin kapılarını açıp ayrıldığı, ikinci ekibin olay yerinde 5-6 dakika içinde murç yardımıyla çelik kasayı açtığı, üçüncü ekibin de hemen ardından işyerine gelip çalınacak değerli eşyaları topladığı bildirildi. Zanlıların, suç işledikleri sırada cep telefonlarını da kapattıkları öğrenildi.

CİNSEL GÜCÜ ARTTIRICI İLAÇLAR ELE GEÇİRİLDİ 

Zanlılara 17 ekibin eş zamanlı olarak yaptığı operasyon kapsamında T.O, B.R, A.C, İ.Ö, O.T, K.F, K.C, M.K, C.İ, Y.E, B.A, A.Y, K.C, K.R.M, E.K, T.V, B.G, A.K. isimli şahıslar gözaltına alındı. Zanlılardan üçünün çalıntı malları satın alan kuyumcu, cep telefonu bayisi ve silahları satın alan esnaf olduğu öğrenildi. Zanlıların ev ve işyerlerinde mahkemece alınan izin doğrultusunda 104 adet cep telefonu, 2'si Roleks 7 saat, 124 adet çeyrek altın, 18 adet Cumhuriyet altını, 129 adet altın bayan yüzüğü, 223 adet 14 ayar yüzük, 85 adet bilezik ve kelepçe, çok sayıda plazma televizyon, elektronik eşya, cinsel gücü arttırıcı ilaçlar, silahlar ve bir işyerinden çalınan Atatürk posteri ele geçirildi. Zanlılardan birisinin bu işten kazandığı paralarla cinsel gücü artırıcı ilaç aldığı belirlendi.
 
3 gün önce gözaltına alınan 17 zanlıdan 8'inin bugün "Suç işlemek için örgüt kurmak, örgüt yönetmek, örgüte destek sağlamak, örgütün suç faaliyetleri kapsamında geceleyin işyerinden nitelikli hırsızlık" olaylarından adliyeye sevk edildiği açıklandı. 9 zanlı ise yarın adliyeye sevk edilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2006 Pazartesi 15:55:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?