4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

18 yıl sonra biraraya geldiler

Bursa Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen 'Aydınlarla Yüz Yüze' söyleşisi, aynı kabinede görev yapan eski TBMM Başkanı Hüsamettin Cindoruk ile eski İçişleri Bakanı Mehmet Gazioğlu'nu 18 yıl aradan sonra bir araya getirdi.

Bursa Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen 'Aydınlarla Yüz Yüze' söyleşisinin bu haftaki toplantısına konuşmacı olarak katılan eski DYP Genel Başkanlarından Hüsamettin Cindoruk, 18 yıl önce TBMM Başkanlığı yaptığı dönemde İçişleri Bakanı olan Mehmet Gazioğlu ile 18 yıl aradan sonra bir araya geldi. Toplantının ardından kucaklaşan Gazioğlu ile Cindoruk, uzun süre sohbet etti.

Cindoruk, çok eski arkadaşı olduğunu belirttiği Gazioğlu'nun büyükşehir belediye başkan adaylığıyla ilgili, "Gazioğlu, Bursa'nın çocuğu. Bursa'ya hizmet edebilecek bir arkadaşımız. Bursa'yı tanıyan, siyasette de önemli alanlarda görev yapmış değerli bir arkadaşımızdır. Başarılar diliyorum. Seçim sonuçlarını tahmin etmek çok zor. Ama ne var ki Bursa halkı, kendi çocuklarını herhalde belediye başkanlığına getirmekte tereddüt göstermeyecektir. Hem ona hem de Bursa halkına başarılar diliyorum. Yıllardır Bursa'ya gelmediğim için buranın seçmen yapısını bilemiyorum ama Gazioğlu'nun bir sürpriz yapmasını diliyorum" diye konuştu.

Gazioğlu ise, söyleşiye katılmasının tek sebebinin yıllardır görüşmedikleri Cindoruk ile bir araya gelmek olduğunu anlatarak, "Genel Başkanımızı Bursa'da görmekten çok mutluyum. Bizim onun talebesi olarak bilinmemiz, bizim için çok büyük şereftir. O, bir siyasi partiyi tek başına ayağa kaldıran bir kişidir. Siyasi hayatında çok önemli roller oynamıştır. Buraya gelmemizin tek sebebi de onu daha yakından görebilmektir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2009 Perşembe 11:15:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?