6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

19 çifte resmi nikah

RESMİ NİKAHI ÇOCUKLARIYLA ÇİFTETELLİ OYNAYARAK KUTLADILAR

Bursa'da düzenlenen toplu nikah töreninde, 19 çift resmi nikah kıydırdı. Zamanında resmi nikah yapamayan çiftler, sandıktaki gelinlik ve damatlıklarını çıkarıp ikinci defa giydi. Romanlar Derneği üyeleri de resmen evlenen çiftleri çaldıkları hareketli parçalarla oynattı.

Türk Medeni Kanunu'nun kabulünün 84. yıl dönümü münasebetiyle Bursa Valiliği'ne başvuran 19 çift için resmi nikah töreni düzenlendi. Merinos Nikah Dairesi'ndeki toplu nikahı, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar kıydı. Maddi imkansızlıklar sebebiyle resmi nikah kıyamayan ve ikinci kez gelinlik ve damatlık giyen çiftlerin şahitliğini ise Bursa Valisi Şahabettin Harput, eşi Funda Harput ile Uludağ Soroptimist Kulübü Başkanı Muammer Durak yaptı.

Toplu fotoğraf çekiminin ardından, çiftler düğün pastasını kesti. Törene eşi Funda Harput ile birlikte katılan Vali Şahabettin Harput, çiftlere birer altın taktı. Ardından Bursa Romanlar Derneği'nin üyeleri kısa bir konser verdi. Piste çıkan çiftler protokolün alkışları arasında çiftetelli oynadı.

Vali Harput, "Evlilik, 'Bugün sevdim, yarın sevmiyorum' olmaz. Evlilik iyi günde kötü günde, sağlıkta, hastalıkta çiftlerin birbirlerine yar ve eş olduğu bir kutsal kurumdur. Türk milletinin en sarsılmaz müessesesi ailedir. Aile toplumunu ayakta tutan kurumdur. Bu nedenle birbirinizi her zaman sevip sahip çıkın. Allah mesut etsin" diye konuştu.

Nikah törenine 1 yaşındaki çocukları Serdal ile katılan ve 7 yıl önce evlenmelerine rağmen resmi nikahlarını kıyamadıklarından yakınan Songül ve Serdar Gezegeciler çifti ilgi odağı oldu. Gezegeciler çifti, "İmkanımız yoktu, resmi nikahımızı kıyamadık. 5 çocuğumuz var, en büyüyü 7 yaşında. Nikahımız kıyılmadığı için okula da gönderemedik. Bize bu imkanı sağlayan valimiz ve emeği geçenlerden Allah razı olsun" dedi.

Toplu nikah töreninin tek yeni evli çifti olan Serpil ve Gökalp Akçi ise kendilerine nikah imkanı sağlayan Bursa Valisi Şahabettin Harput'a teşekkür etti.

Bursa Barosu Kadın Hukuku Komisyonu Başkanı Avukat Nevin Canbaz, birbirlerinin bütün kusurlarını kabullenen çiftlerin dünyanın en mutlu insanları olacağını belirterek, "Çiftler birbirlerini olduğu gibi sevip saymalılar. Birbirlerinin kusurlarını aramamalılar. Diğer yandan en çok görülen gelin-kaynana kavgaları. Bunlara da aldırmadan birbirinizi severek mutluluğunuzu sürdürebilirsiniz" diye konuştu.

RESMİ NİKAHI ÇOCUKLARIYLA ÇİFTETELLİ OYNAYARAK KUTLADILAR
RESMİ NİKAHI ÇOCUKLARIYLA ÇİFTETELLİ OYNAYARAK KUTLADILAR
RESMİ NİKAHI ÇOCUKLARIYLA ÇİFTETELLİ OYNAYARAK KUTLADILAR
RESMİ NİKAHI ÇOCUKLARIYLA ÇİFTETELLİ OYNAYARAK KUTLADILAR
RESMİ NİKAHI ÇOCUKLARIYLA ÇİFTETELLİ OYNAYARAK KUTLADILAR
İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2010 Çarşamba 16:37:05
Güncelleme :17 Şubat 2010 Çarşamba 18:05:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?