6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

190 kursiyer iş sahibi oldu

OSMEK İŞ SAHİBİ YAPIYOR

Osmangazi Belediyesi'nin Halk Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle hayata geçirdiği meslek edindirme kursları (OSMEK) sayesinde 190 kursiyer iş sahibi oldu.

65 eğitimcinin görev aldığı OSMEK kurslarında 48 farklı branşta 2 bin 840 kişiye çeşitli meslek dallarında kurs verildi. Kursiyerler, yabancı dil, çeşitli müzik enstrümanları, diksiyon, halı dokuma, süsleme, işitme engelliler ve tercümanlık, tiyatro, bilgisayar, bilgisayarlı muhasebe ve el sanatları, tel kırma, makine nakışı, giyim gibi birçok branşta eğitim alma fırsatı buldu.

OSMEK'in hedefine ulaştığını vurgulayan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, OSMEK sayesinde 190 kişinin çeşitli sektörlerde iş sahibi olduğunu belirtti. Dündar, "OSMEK olarak, Türkiye'nin en büyük meselesi olan işsizliğe çözüm üretmek için yola çıktık. OSMEK'ten sertifika alan kursiyerlerimizin iş sahibi olduğunu görmek bizleri mutlu ediyor. Her sene aynı kararlılıkla çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.

Özellikle tekstil, bilgisayar, bilgisayarlı muhasebe ve yabancı dil alanlarında eğitim gören kursiyerlerin daha kolay iş bulduğunu ifade eden OSMEK sorumlusu Güler Nalbant, "Kurslarımız 10 aylık bir sürecin ardından tamamlandı. Kursiyerlerimiz çeşitli iş kollarında çalışabilecek bilgiye sahip oldu. Kurs sonunda başarılı olan kursiyerlerimiz Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika almaya hak kazandı. Üstelik kursiyerlerimizden 190 kişi OSMEK referansıyla iş buldu. Bu durum bizleri gururlandırıyor" dedi.

OSMEK İŞ SAHİBİ YAPIYOR
OSMEK İŞ SAHİBİ YAPIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2010 Pazartesi 15:13:01
Güncelleme :28 Haziran 2010 Pazartesi 15:29:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?