2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

2. teleferik hattı kurulacak

Bursa'da ikinci teleferik projesi Osmangazi Belediyesi tarafından Alacahırka ile Yiğitali arasında kurularak Uludağ'ın eteklerindeki kent parkı projesi geniş kapsamlı olarak hayata geçirilecek.

4 milyon euroya mal olacak 1 kilometrelik teleferik hattının startını vermeye hazırlanan Osmangazi Belediyesi, doğal dokuya zarar vermeden Yiğitali Köyü'nde 150 hektarlık kent parkını Bursalıların hizmetine sunacak.

Teleferik projesi Almanya'da faaliyet gösteren özel bir şirket tarafından yapılacak. Alacahırka Meyda'nından başlayarak Yiğitali park alanına kadar uzayacak olan teleferik hattı inşaatına 2008 yılında başlanması bekleniyor. Park ve teleferik hattının bütün olarak yer aldığı projenin uygulanacağı alan 'doğal sit alanı' olduğu için Anıtlar Kurulu ile Çevre ve Orman Bakanlığı'nın onayına sunulacak. Doğal dokuya zarar vermeden projeyi harekete geçirmek istediklerini belirten Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, "Projenin ön hazırlıkları yapılıyor. Gerekli yerlerden onayın alınmasının ardından, ihaleler yapılacak ve projenin uygulanmasına başlanacak. 150 hektarlık alanda yapılmak istenen parkta günlük konaklama tesisleri, yürüyüş alanları, kamp yerleri ve doğa sporlarının yapılabileceği özel tesisler yer alacak. Belediye ve yap işlet devret modeliyle özel müteşebbisler iş birliğiyle hayata geçirilecek proje tamamlandığında, Bursa yep yeni bir doğal yaşam merkezine kavuşacak. Teleferik hattıyla ulaşımın daha da kolay hale geleceği parka kara yoluyla da ulaşım imkanı olacak" dedi.

Teleferik hattının da Bursa'ya ayrı bir heyecan katacağını belirten Altepe, projenin hayata geçmesinin ardından halkın yep yeni bir hizmete kavuşacağını sözlerine ekledi.
iha
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2007 Cuma 11:12:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?