1
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

2 ahşap bina alev alev yandı

Bursa'nın dar sokaklı bir mahallesinde çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale etmekte gecikince, yan yana bulunan 2 ahşap bina alev alev yandı. 

Edinilen bilgiye göre, merkez Osmangazi İlçesi Mollafenari Mahallesi Tekke Çıkmazı'nda, akşam saatlerinde iki kardeş Hayrullah ve Ziya Orhan'ın bitişik haldeki ahşap evlerinde elektrik kontağı yüzünden yangın çıktı. Ev sahipleri Keles'in Kozbudaklar Köyü'nde olması nedeniyle alevlere müdahale edilmeyince yangın bir anda büyüdü. Olayı gören mahalle sakinleri alev alev yanan ahşap binalara kendi evlerinin çatılarından kovalarla su dökerek müdahale etmek istedi. İtfaiye dar sokaklardan geçemeyince alevler daha da büyüyerek evleri kullanılamaz hale getirdi. Üst sokaklardan uzatılan hortumlarla yangına müdahale eden ekipler, 1 saat sonra alevleri kontrol altına alabildi. Yangın söndürme çalışmaları sırasında evin duvarı çökünce duvarın üzerindeki bir itfaiye eri zor anlar yaşadı. 

Ekipler vatandaşların da yardımıyla yangını güçlükle söndürürken, vatandaşlar belediyeye imar planlarını doğru düzgün yapmadığı ve mahalledeki su vanalarının çalışmadığı gerekçesiyle tepki gösterdi. Yangından sonra bir vatandaş, "Bu mahallenin planı yapılsaydı ve mahalledeki su vanalarına su verilseydi bu evler yanmazdı" diye konuştu. 

Öte yandan, aynı mahallede 10'a yakın evin yanarak kullanılmaz hale geldiği bildirildi. Polis yangınla alakalı soruşturma başlattı.
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2006 Pazar 11:30:16
Güncelleme :27 Ağustos 2006 Pazar 23:58:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?